Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Monday, December 19

RM102.5juta je

Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat melalui Jabatan Kebajikan Masyarakat membelanjakan RM102.5 juta tahun ini untuk membantu rakyat miskin di negeri Selangor.


Untuk satu negeri cuma RM102.5juta beb, setahun lak tu. banyak tu je. Untuk satu ladang dan 3500 ekor lembu boleh pulak belanja Rm250juta. pelik!, malaysia boleh!


Kali ni gua tak nak cerita banyak lu orang nilaikan sendiri. Bila cerita pasal lembu ni gua teringat pasal lembu ni gua teringat cerita pak cik gua, dia bagi teka teki,


Dalam banyak binatang apa binatang yang paling banyak komplen, puas gua berfikir masa tu nak cari jawapan, akhirnya gua give up, pak cik gua beri jawapan LEMBU, gua tnya kenapa, jawapannya sebab manusia lebih beruntung emak bagi susu diorang semua panggil mak, umi, mama dsb. Tapi Lembu bagi susu kepada hampir semua manusia tak seorang pun panggil dia mak. kah kah kah.


Tapi bila ujud kes lembu Rm250juta ni gua pun terfikir, lembu2 dah tak patut komplen sebab nilai diorang lebih tinggi boleh sampai Rm250juta beb, ada kondo lagi. tapi bagi kat rakyat miskin di selangor cuma Rm105juta beb. untung ko lembu, lepas ni jangan komplen2 lagi. kah kah kah


5 comments:

Isa December 18, 2011 at 11:37 PM  

So patut panggil Lembu tu mak...

Siapa mak lembu.. apa namanya...????

Shahrizat namanya... hahahaha... "MAK LEMBU"..

Lembu2 dah ada Mak....!!!!

Johor Born December 19, 2011 at 12:04 AM  

BRo Isa, kah kah kah, ok lembu2 semua tak yah komplen lagi, sama macam gua fikirkan td cuma tak nak tulis je, kah kah kah

rakab,  December 19, 2011 at 3:57 PM  

hoi Jebon,

250juta tu untuk ternak lembu daging supaya dapat menampung bekalan daging seluruh negara...

pasal tu laa jumlah duitnya besar..
termasuk ler untuk mentedarah puak
pakatan macam kaunih,..

Oh ya, jangan lupa bagimakan rumput pada mak kau yang berkaki empat tu...

hahahahaaaa

Johor Born December 19, 2011 at 7:50 PM  

rakab2, kirim salam kat mak lu, kesian dia jangan banyak komplen ckp dgn dia

rakab,  December 21, 2011 at 8:38 PM  

heheheheee...lawak laa lu

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP