Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Monday, January 2

Siapa yang betul polis ke mahasiswa?


:
 Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan menubuhkan satu pasukan khas bagi menyiasat dakwaan berunsur fitnah dalam beberapa blog berhubung isu penuntut universiti dipukul oleh anggotanya dalam satu perhimpunan haram di hadapan Universiti Perguruan Sultan Indris Perak semalam.
Ketua Polis Perak, Datuk Mohd Shukri Dahlan berkata, polis juga mempunyai bukti-bukti yang kukuh untuk menyangkal fitnah yang dilemparkan itu.
"Semasa perhimpunan haram itu, beberapa jurugambar dan jururakam polis ditugaskan untuk merakamkan kejadian tersebut sebagai bukti polis tidak menggunakan kekerasan termasuk mencederakan mana-mana penuntut.
"Oleh itu, saya telah mengarahkan satu kajian dilakukan pasukan khas tersebut bagi menunjukkan dakwaan yang dilemparkan itu adalah tidak benar," katanya ketika dihubungi Bernama di sini, Isnin.

Agaknya ni la video dan gambar yang ada pada simpanan polis." Kita lihat siapa yang kena" Gua pinjam kata sarjan Ibrahim pendek. 

Read more...

3/4 rakyat Selangor mahukan Pakatan berambus..!!


 Rancangan untuk menganjurkan perhimpunan membela pembebasan Datuk Seri Anwar Ibrahim membuktikan pemimpin pembangkang itu tidak pernah berpegang kepada konsep negara demokrasi.
Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, Anwar dan pemimpin-pemimpin pembangkang yang lain tidak sepatutnya mengheret orang ramai untuk bersama-sama berjuang di atas masalah peribadinya.
"Jangan cuba mengheret masalah peribadi, apatah lagi untuk merakyatkan kes ini.

Kadang2 gua terfikir kenapalah ramai sangat pemimpin banggang boleh dipilih rakyat untuk jadi pemimpin. Contoh kutu sekor ni, Gua nak tanya kat kutu ni prinsip demokerasi apa yang dia pakai ni, kalau berhimpun untuk menujukan sokongan peribadi terhadap pemimpin mereka dikatakan dikatakan tidak kena mengena dengan demokrasi. Demokarasi apa lagi namanya tu.

Cuba hari ni gua fitnah Najib kata ada skandal dengan altantuya, lu boleh terima ke, apa tak lu dengan pencacai lu meroyan gila nak mempertahankan big bos lu tu. Apa masa Idris jusuh tak dapat jadi menteri besar dulu puak2 lu kumpul ramai2 maki sultan dengan perkataan binatang tu dikira demokrasi ke?. 

Apa yang lu takut sangat kalau rakyat bagi sokongan peribadi pada Anwar lantak diorang la, Kenapa pulak lu phobia sangat,apa lu dah kecut teloq ke tengok rakyat da tak makan lagi kata2 kencing dari puak lu, Atau lu takut tengok sokongan yang bakal Anwar terima.

Sebelum ni kan puak lu begitu meroyan mengatakan sokongan rakyat dah beralih kepada BN jadi apa yang lu takut sangat ni, lu takut tembelang kencing lu pecah ke.

Kajian UITM - hampir 3/4 rakyat Selangor mahukan Pakatan berambus..!! 

KAJIAN TREND PENGUNDI MENJELANG PRU 13 4 PARLIMEN DI SELANGOR

Jumlah Responden
Gombak : 763
Hulu Selangor : 773
Kuala Selangor : 764
Shah Alam : 744

Kepuasan Hati Terhadap Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim
Berpuas hati : 35.2% (1,071 responden)
Kurang berpuas hati : 63% (1,971 responden)

Pencapian Ahli Parlimen
Gombak : 3.1% (puas hati), 96.9% (kurang puas hati)
Kuala Selangor: 2.7% (puas hati), 97.3% (kurang puas hati)
Shah Alam: 4% (puas hati), 96% (kurang puas hati)

Yang kat atas ni gua cilok dari komen pencacai lu bernama rakab, Jadi apa lu takut dah 3/4 rakyat suka BN. Jadi tak payah la kecut teloq. atau statistik ni cuma statistik kencing dari pencacai lu dan lu takut tembelang lu mengencing rakyat pecah beb.



P/s: mahu pecah perut gua baca statistik ni

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP