Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Thursday, March 1

mulut longkang

PERDANA MENTERI MALAYSIA 8 Jun 1999 Tuan Yang Terutama Encik Ehud Barak Perdana Menteri Israel TEL AVIV Tuan Yang Terutama, Saya ingin menyampaikan ucapan tahniah atas kemenangan tuan dalam pilihan raya baru-baru ini. Dengan mandat yang cukup meyakinkan, saya berharap tuan dan rakan gabungan tuan akan dapat memimpin masa depan rakyat Israel di ambang Abad baru.
Atas kata seorang perdana menteri yang memerintah Malaysia orang umno la tu, mengambarkan pendirian kerajaan terhadap isreal



WSJ, 26 Jan melaporkan dalam wawancara bertajuk “Malaysia’s Anwar Presses On Despite Appeal“,Anwar telah berkata ; “I support all efforts to protect the security of the state of Israel,” said Mr. Anwar, although he stopped short of saying he would open diplomatic ties with the Jewish state,a step which he said remains contingent on Israel respecting the aspirations of Palestinians”


Bawah ni pulak kata2 pemimpin sebuah parti yang hanya mewakili parti beliau sahaja, bukan untuk keseluruhan rakyat Malaysia.


Dua-dua mulut longkang ni kalau ikut kata2nya setuju dengan negara israel. Jadi apa bezany. jadi jangan nak sibuk satu Malaysia nak mempertahan kan pendirian masing2. dua2 mulut memang longkang.
Dah tahu israel tu umpama kawanan babi, dan merupakan isu sensitif kenapa sibuk nak bercerta pasal kawanan babi, gua sebelum ni pernah tulis pasal kebabian israel ni.


Ok gua malas nak panjangkan tulisan pasal isu kebabian israel ni. Gua lebih tertarik kepada surat-surat rasmi kerajaan Malaysia yang sedang berlegar dalam media sekarang. Gua rasa la dokumen ni merupakan dokumen rasmi kerajaan dan merupakan dokumen rahsia kerajaan dan tertakluk dibawah akta rahsia rasmi. jadi bagaimana dokumen yang begini penting boleh sewenang2nya disiarkan dalam akhbar2 tempatan.


Kan boleh jadi huruhara bila orang yang tidak bersetuju dengan apa yang ditulis oleh satu pemimpin kerjaan kepada pemimpin lain disebarkan sebegitu. Apa rasa rakyat palestin bila terbaca surat ini, dalam menyokong palestin, Malaysia juga memberikan ucapan tahniah kepada taiko israel.


Gua rasa setiap menteri bila dilantik menjadi menteri akan bersumpah untuk menjaga kerahsiaan negara. Tapi kenapa surat rahsia ni boleh terbongkar. mana perginya sumpah2 dulu, gua rasa la kalau jenis manusia yang tak boleh jaga apa yang dia sumpah manusia ni macam sampah tak boleh dipercayai.

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP