Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Saturday, May 5

ustazah biol

Dan bacakanlah kepada mereka (wahai Muhammad), khabar berita seorang yang kami beri kepadanya (pengetahuan mengenai) ayat-ayat (Kitab) Kami. kemudian ia menjadikan dirinya terkeluar dari mematuhinya, lalu ia diikuti oleh Syaitan (dengan godaannya), maka menjadilah dari orang-orang yang sesat. Dan kalau Kami kehendaki nescaya Kami tinggikan pangkatnya dengan (sebab mengamalkan) ayat-ayat itu. Tetapi ia bermati-mati cenderung kepada dunia dan menurut hawa nafsunya; maka bandingannya adalah seperti ANJING, jika engkau menghalaunya: ia menghulurkan lidahnya termengah-mengah, dan jika engkau membiarkannya: ia juga menghulurkan lidahnya termengah-mengah. Demikianlah bandingan orang-orang yang mendustakan ayat-ayat Kami. Maka ceritakanlah kisah-kisah itu supaya mereka berfikir. - Al-A'raaf


Ketiga, pakatan pembangkang tidak mampu menjawab dan menangani pelbagai skandal yang dihadapi pemimpin mereka. Pelbagai pihak, termasuk penyokong pembangkang sendiri, menuntut jawapan kepada hubungan Anwar dan isteri Azmin, Shamsidar serta orientasi seks Anwar. Juga pembelian dan pemilikan saham jutaan ringgit oleh Azmin, kes khalwat Ustaz Badrolamin Baharon dan satu lagi kes seks dalam tandas membabitkan seorang pemimpin tinggi PKR, Mohamed Sabu dengan isteri kawannya, (kenyataan dari mulut longkang ustazah biol)


Sedap beno si minah gila ni mengiakan fitnah, tiada satu pun tuduhan dia yang terbukti, tapi denga rela dia meraikan fitnah, apa dah jadi pada betina biol ni, semakin lama semakin jauh dia dari apa yang dia pelajari. Apakah dengan masuk umno secara langsung dia menjadi kebal dari api neraka dan terus mendapat lesen untuk memfitnah orang.



Read more...

Buat gua hangin je

Tengah gua merayau baca blog-blog shabat dan penulis upahan atau balaci umno, tiba-tiba gua terdengar suara manja pondan bacul yang tengah jerit terpekik kat dalam tv1, bukan main lagi, cabar kutuk orang lain kalau anak jantan masuk pilihanraya yang dah siap skripny.

Yang gua tak boleh bla pulak bila si PM(perempuan me-layu) ni kata tujuan bersih adalah untuk mengulingkan kerajaan BN. Nak kencing rakyat pun agak2 la beb, lu ingat rakyat ni dunggu ke macam burung belatuk yang duk dalam umno, yang telan semua kencing yang dicurah.

Pembaca berita pulak dengan penuh bangga menyampaikan fitnah, seoleh2 macam tak bersalah je.


Muka-muka yang gua kenal benor kaki bodek. Apahal ada beberape ekor cikgu dalam gambar ni ponteng ke? Budak yang teselit sorang tu pn ponteng sekolah ke

Sbenarnya awalnya gua nak tulis cerita pasal larian bendera ni, tapi bila dah terdengar berita tv1 tu gua terus je tulis pasal cerita atas tadi. Sebenarnya gua nak tulis pasal hati panas hari ni, ok lu nak guna jalan raya macam mak bapak lu punya gua tak kisah sebab pakatan pun kadang2 buat program ganggu lalulintas tapi yang gua cukup panas kepada anak-anak muda yang mendapat upah sehelai t-Shirt dan duit minyak Rm10. 

Ni yang mana ponteng sekolah tu biar mak bapak diorang yang ajar, selama ni pun memang umno guna budak sekolah untuk meramaikan acara dia kalau tak caya tgk je la gambar atas tu yang tua2. Bebalik pada cerita gua tadi yang gua panas tu dah la jem jalan gua pun berenti jap pekena teh tengok gelagat anak muda yang rata-rata murid sekolah naik motor sambil ikat bendera kris telanjang kat belakang motor. 

Bukan main eksen sekor2 tunjuk lagak konon kebal dari undang-undang ada yang pakai helmet ada yang tak,  koboi boroi naik kuda putih yang tah berape ekor gua tengok selamba je, biarkan diorang wat suka hati diorang, yang paling tak boleh bla bila gua tengok diorang main selamba je masuk simpang crosing t juntion main redah je, sekali tu ada seorang awek tengah sedap je spead nah kau, kelam kabut brek nak elak budak2 tu sampai menyasor2 masuk side table. nasib baik la awek tu cekap gak lau tak mahu ada yang pergi rehat terus dalam rumah 7kaki dalam. Nape hah tak de fru ke, trak sembur air gatal ke, atau awek yang pegang senapang macam kat bawah ni

Opps salah gambar la
Ada persamaan la

yang ni baru betul gamabr yang gua sebut tadi






Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP