Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Sunday, October 23

Celaka betul UMNO

Hari ni gua hantar sepupu gua jadi pengantin, bila sampai sana kompang da siap sedia, bila diarak pengantin sepupu gua la tu gua follow kat belakang, gua bukan jenis suka ikut jadi pengiring pengantin ni, gua kalau g kenduri kawin suka g bangsal masak, kalau kat johor ni memang yang masak biasanya group lelaki, gua suka buat kecoh kat bangsal masak, pas tu saja je tengok2 cara diorang masak, kalau gua rajin gua tolong sikit2, tolong makan keh keh keh.

Kali gua tak terus kedapur gua kena jadi tukang buka tol pengantin, bab ni yang paling gua malas, nak kena melayan, ramai tu yang kepung nak rasuah kalau tak pengantin tak boleh duduk, kalau satu tol je tak pe ari ni kena tiga tol, pertama kat tempat pengantin lelaki disambut, kedua kat muka pintu, ketiga kat pelamin.

Kat muka tempat pengantin disambut  tol tak banyak gua ayat sikit sattle, kat muka pintu ramai sikit tapi cepat sattle, kat pelamin mak datuk ramai nya orang gua sattle kan juga, cuma gua ingat la walaupun adat tol ni cuma nak meriahkan majlis gua cuma kurang berkenan kalau yang tahan tol ni lebih2 kadang2 sampai memalukan pengantin lelaki, sebab kehabisan duit tol, kena faham2 la beb, nasib gua baik duit tol cukup2 je gua bagi2 td,

Masa gua nak jalan iringi pengantin td sorang dari sepupu gua, ketua pemuda pas bahagian ada cerita pasal kerja2 kotor puak haramjadah UMNO ni dah mula main kotor tempat gua, dia kata di baru je tanya seorang mamat indon ni pasal macam mana boleh dapat Ic, mamat ni cerita la puak haramjadah yang bagi tapi dengan syarat kena undi Barisan, mamt ni kata nak balik indon tapi tak dibenarkan lepas pilihan raya baru boleh. Gua tanya sepupu gua betul ke cerita ni, dia kata betul dia sendiri yang tanya mamat indon ni, bukti pun ada dalam tangan dia.

Pehhh angin satu badan gua dengar cerita ni, yang gua angin ni sebab tempat gua ni kalau letak calon barang pisang tapi guna lambang BN pun boleh menang pun diorang nak main bangsat, ni kan pulak tempat yang diorang menang sikit atau bungkus terus masa pilihanraya yang lepas. Memang celaka betul.

Gua ingat la PR kena hati2 puak haramjadah ni akan buat apa saja untuk menang, Pr kena fikirkan macam mana nak sattlekan perkara ni, kalau setakat menjerit guna celup dakwat masa pilihan raya ni pun tak guna. Memang patut la kata mat sembab, Osk research buat kajian bahawa  BN akan menang pilihanraya kali ni.

Yang gua semakin tak faham ni semakin dekat pilihanraya semakin ada kutu PR yang bertindak umpama penyokong umno, sedar la beb da berapa kali lu kena kencing dengan si celaka umno ni, masih tidur lagi ke beb, tka gitu Hasan Ali......

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP