Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Wednesday, May 2

peserta bersih ganas

Bila gua tulis pasal gua tak nak amil pot pasal bersih 3.0 bukan main sedap semua orang menyanyi maki gua, tu baru gua provoke sikit je, habis meroyan pencacai2. sekali sekala gua terasa gak nak kena maki ngan pencacai pakatan, ni asik pencacai umno je yang maki hamun gua, tapi ada gua kesah, kahkahkah.

Kepada yang baru nak berjinak dengan bersih, gua tabik dengan semangat lu orang, niat suci lu orang akan menjadi sebutan kepada genarasi akan datang, kerana anak cucu lu orang akan berterimakasih kerana mak bapak dia atau atuk nenek dia telah menjadi penyumbang kepada budaya matang berpolitik dan berjaya mengajar kezaliman BN bahawa rakyat Malaysia ni bukan tungul kayu yang senang2 sahaja nak diperbodohkan. Jangan kata matlamat bersih ni tiada kaitan dengan politik, jangan nak jadi hipokrit, tak percaya tanya tanya Jeneral bangang lu si Anwar dengan kuncu2nya.

Ok Anwar boleh pusiang cerita dia tak arahkan pun peserta serbu Dataran tapi siapa mamat yang berdiri sebelah dia yang menjerit suruh peserta masuk. Kalau pun da excited sangat dengan crowd yang ramai kenapa tak bagi arahan seolah-olah mendajalkan peserta untuk kena bantai. Dah kat depat tu ada Rothwailer peliharan BN sedang lapar menunggu, apa kejadah kelam kabut sangat nak kasi peserta kena baham. Memang tak dapat dinafikan tempat lain ada Rothwailer lain yang duk baham peserta tapi tu memang da biasa la beb memang dah jadi rutin diorang tapi yang menjadi isu sekarang kat dataran beb.


Apa pun Tahniah bagi yang berani ikut serta dalam Bersih kali ni, anda telah menyumbang sesuatu yang bernilai untuk rakyat malaysia
Terhina dan dihina kahkahkah terbaek la makcik

Kat bawah ni pulak gambar-gambar penganas-penganas bersih3.0

Mari kita lihat pula kesopanan dan kesusilaan Anjing BN
 
 

 

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP