Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Thursday, October 13

Mitos Babun UMNOs

 Kegagalan kerajaan Pas Kelantan menunaikan janji mereka untuk membantu rakyat dan membangunkan negeri ini menyebabkan semakin ramai penyokong tegar parti itu kini beralih kepada UMNO.
Terbaru, seramai 300 penyokong setia Pas di Ulu Kusial, dekat sini bertekad menyertai UMNO kerana merasa tertipu oleh Pas lebih-lebih lagi pemimpin tempatannya yang dianggap tidak cakna rakyat.
Penyerahan borang keahlian mereka diserahkan sendiri kepada Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri, Datuk Seri Mustapa Mohamed pada Majlis Selamat Tinggal Pas di Taman Perumahan Ulu Kusial, dekat sini malam tadi.

Fuyooo mati la PAS kali ini sana sini ahli cabut tinggal kan PAS berlumba2 masuk UMNO macam kambing belumba2 masuk kandang umno. PAS kini semakin tenat, dikedah beribu2 masuk kandang umno, diselangor beribu2 juga masuk umno, sekarang ni kat kelantan pulak. PAS patut ketakutan skrip hantu baru sedang difilemkan oleh UMNO kah kah kah kah.

Bila la puak haramjadah UMNO ni nak cakap tegak, bila cakap je kencing, bila kencing je cakap, memang sial, kalau la ayam itik, anjing kucing, monyet babun boleh mengundi gua pasti binatang2 ni mesti pun kena tipu. dan babun2 ni akan berbondong2 menyerahkan borang kepada United Monkey New Organisation. Babun2 umno da tak de idea baru terpaksa guna idea kitar semula untuk menarik perhatian, Dari hari ke hari babun2 ni tengah menghitung tahap kepupusannya yang semakin kronik, ada yang kena darah tinggi, lemah jantung, dek ketakutan sumber pendapatan paling mudah akan berakhir tak lama lagi.

Sekarang ni babun2 import dari tamil nadu terpaksa di gunakan sebagai, terutamanya di pulau pinang, yang peliknya babun2 berbulu hitam yang amat berbeza dengan babun asal penang berwarna sawo matang, beria2 benar mengaku dia beketurunan sama dengan babun bumiputera seperti babun dari kulim dan bayan baru.

United Monkey new Organisation yang kehilangan ramai ahli setelah babun pecacainya menyesal menjadi babun dan bertukar menjadi manusia telah mengorak langkah untuk menguatkan pertubuhan babunnya dengan menambahkan lagi keahlian merupakan lotong dari bangla, kera dari indon, chipanzi dari myanmar, beruk dari nepal. Usaha ini merupakan usaha nazak setelah usaha membeli beberapa ekor babun memerlukan belanja besar dan kurang berbaloi kerana pada jangkaan awal dengan pembelian babun ni akan mampu menarik babun baru kedalam pertubuhan tetapi malangnya bukan sahaja telah kerugian duit kerana pembelian ini, malah menjadi bahan lawak pula.

Malang terus bertimpa apabila rupa2nya babun2 yang dibeli itu merupakan babun bacul pondan yang tak mampu menahan serangan pihak luar dan bertindak seperti babun mabuk todi dan mendatangkan liabiliti kepada pertubuhan. Politik Rimba yang digunakan United Monkey New Organisation semakin menunjukkan kebobrokannya dan bakal berakhir tidak lama lagi. Dan gua pasti Pertubuhan babun ini akan mengunakan politik yang lebih kotor untuk mengekalkan kuasa babun. Dan untuk menambahkan semangat mari menyayi lagu babun ini:

Bersatu kita bersatu dibawah babun penipu,
Kita terus bersatu dibawah babun penipu,
Bersama kita bersama, bersama sapu semua,
Berjasa pada mama,babun dan rimba.

Lambang kita yang barua dipandang hina dan dina,
bersatu besedia cepat sapu semua......

Read more...

Jawapan bagi Zul kulim

Sebaliknya teguran yang dibuat oleh Tuanku Raja-Raja biasanya diterima dengan lapang dada sebagai bimbingan yang sangat berharga, kerana kita semua tahu Tuanku Raja-Raja hanya meletakkan kepentingan negeri dasn rakyat dibawah naungan Tuanku. Pada teman, Tuanku Sultan Sharafudin hanya meneruskan satu warisan pemerintahan yang adil lagi berhemah yang menjadi tradisi Raja-Raja Melayu. -Zulkulim


Lihat la manusia munafik yang berselindung dengan kopiah putih ni, kaki bodek ni gua tengok saban hari emakin celaru pemikiran nya, bila masanya puak penderhaka seperti umno ni selalu taat pada perintah sultan dengan lapang dada, siapa yang maki sultan binatang di Terangganu, siapa yang menolak sultan hingga terpinggir dan hanya menjadi lambag sahaja pada tahun 1983. Kenapa mamat ni begitu membodek sehingga lupa pada maki hamun yang dikeluarkannya dulu. munafik sungguh lu.



Kalau tak ada parti yang mahu menerima beliau, buatlah parti sendiri. Parti tupperware pun takpe. Nanti dalam PRU 13, masuklah bertanding sebagai calon. Kalau takde sangat tempat, teman persilakan Aziz Bari bertanding di Parlimen Kulim Bandar Baharu, atau mana-mana kawasan Parlimen yang beliau mahu. Bertandinglah mewakili parti apa yang dia nak, ataupun atas lambang apa juga dia pilih.

Janganlah cari makan di Universiti Islam yang dibiaya oleh Kerajaan Persekutuan. Janganlah berselindung dibalik jubah professor di UIA sambil syok menembak sembrono orang lain. For once, be man enough to face the people, the voters!


Lihat la bertapa dangkalnya pemikiran yang ada pada mamat ni, si munafik ni bercakap seperti menghentam diri sendiri. Gua balikkan kata2 dia, kalau tak de parti mahu menerima beliau, pas da tendang, kemudian PKR pun tendang buatla parti sendiri, parti munafik pun takpe.

Jangan cari makan di parlimen yang dibayai oleh kerajan persekutuan, jangan berselindung dibalik kopih putih lu sambil membodek umprono. For once, be man enough to face the voters, jangan pecah amanah, pengundi bagi lu kemenangan bukan untuk lu mentakedarah duit elaun wakil rakyat dan kemudianya bercakap hanya untuk mebodek tuan lu, amanah rakyat supaya lu menjadi wakil kepada rakyat lu pijak2 dek kerana kerakusan lu dan dendam kesumat lu, ingat kalau lu masih ada iman dan malu. jadi lah manusia bermaruah, tunaikan amanah, lu menang atas tiket PKR jadi bercakap la atas inpirasi pengundi lu bukan atas inspirasi umprono.

Kalau lu nak sangat bercakap bagi pihak diri lu bukan suara pengundi lu, selepas ini bertanding la atas tiket lu sendiri, bukan jadi bacul mengadaikan amanah pengundi dan melalak bagi pihak umprono.

Pada gua la adalah lebih hina jadi manusia bacul yang mengadaikan amanah pengundi dari pandy kutty.

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP