Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Monday, December 19

Siamang Umprono cuba gigit lagi

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim perlu bersara daripada politik dengan segera sebelum terus menjadikan rakyat dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) sebagai platform untuk melepaskan dendam terhadap bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad.
Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim berkata, Penasihat PKR itu seharusnya bertindak gentlemen dengan menentang Dr. Mahathir secara peribadi kerana semua isu yang dicetuskan olehnya merupakan kisah-kisah lama antara beliau dengan bekas Perdana Menteri itu.

Gelek beb gelek nayanyikan lagu lama lu, orang da meluat beb, tapi tak pe, orang banggang macam puak umpro masih percaya, masih laku beb. mengampu terus beb, untung2 boleh dapat jadi calon yb, kat penang melayu yang penyokong umprono kan dah pupus beb, yang tinggal pemain import macam kat bawah ni
GHANI TAIK

Gua ingat mamat ni da pupus rupanya panjang umor lagi da lama gua tak dengar pencacai ni menyanyi, ujud lagi rupanya ko Zahrin.
Weeeiiii bank dunia da bagi bukti che det memang pinjam duit apahal pulak nak menyebuk suruh anwar bersumpah pegang Al Quran, lu mabuk ke apa beb. Apa dalam umno ni bila rasa2 nak kalah je cepat2 cari Quran pegang pastu bersumpah, woi malu la sikit, Al Quran tu untuk dibaca dan dihayati buka suka2 nak dibuat alat mainan sumpah. Siamang punya olang.

Kalau tka betul suruh je Cek Det lu tu buat laporan polis panggil anwar untuk disiasat, nape takut ke, tak payah nak melalak sana sini suruh orang bersumpah, satu lagi selama ni siapa yang berdendam dengan siapa, sipa yang simpan Anwar dalm lokap, kena belasah lagi. Apa lu cerita beb.

8 comments:

Metaphysics Disciple December 19, 2011 at 1:46 PM  

UMNO dan BTN nampak gaya sedang melakukan kononnya kempen pilihanraya apabila sekarang mereka rajin turun ke kampung2 dgn bawak kuda dan basikal lumba, konon2nya nak bergotong royong di masjid. Kg gua hari Jumaat lepas geng ni turun masjid, gua tak tau berapa ramai org kampung yang turun join gotong royong tu. Sebab yang gua tau, ramai menyampah. Sebab ramai yang tau gotong royong tu topeng je. Apahal buat gotong royong nak sambut UMNO dgn BTN kat masjid? Lagi bagus pergi menyawit. Sampai JKKK pun ada yang tak gi gotong royong. Sikit hari lagi ketua kampung nak panggil ceramah perdana BTN. Bapak bodoh tahap gaban ketua kampung aku ni. Dahlah majlis merai bakal haji jemput BTN yang maki hamun menipu orang kampung, ini nak panggil lagi. Gua nak pegi tgk, tp gua nak tgk brapa ramai org datang... ha ha... dan berapa ramai org mengutuk kat belakang...

MOH KEMBARA December 19, 2011 at 1:58 PM  

Salam Yob Metaphysic Disciple 1:46pm,

Gi jer lah Yob, dpt makan nasi kotak dan ayor kotak, kenyang gak.

rakab,  December 19, 2011 at 3:44 PM  

Woi Jebon,

Anwar yang buat pinjaman tu sejurus sebelum dipecat..!!

Mahathir kata jangan pinjam Bank Dunia, IMF..tapi anuat degil..
pasal tu laa kena terajang dengan Mahathir dari kabinet...

Budak-budak ubun-ubun lembik macam kau ni boleh laa anuat temberangkan...

heheheheeee

Anonymous December 19, 2011 at 7:42 PM  

Suka hati lu la rakab, semakin byk ko komen semakin nampak tahap fikiran siamang lu tu

Johor Born December 19, 2011 at 7:46 PM  

Salam, bro meta, yong, ye la pegi je, dpt mkn free je tu. bro meta lama tak kontek ada projek baru ke

Johor Born December 19, 2011 at 7:54 PM  

rakab, budak umbun2 keras macam lu ni, kena minum air lesung batu agaknya baru sedar kena kencing

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP