Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Saturday, June 30

gambar terbaik fb

Mahu sahaja gua menitis air mata tengok gambar ni

Mahu juga gua menitis air liur tengok pemimpin bermewah-mewah


Menitis air mata bilah kalimah suci dipermainkan oleh orang berkopiah

Dengar cerita elaun mamat ni cecah Rm300000 sebulan, 
mengalir air kahak hijau gua khaak tuiii
Yang ni tempat kita semua akan pergi, jadi kalau nak menangis sekarang la sementara belum berpindah tempat


Read more...

utusan kena lagi?

beberape hari ni entry gua berkisar kepada cerita sultan gua jadi, gua nak cerita lain la pulak, sebab pada gua, macam kebal sungguh uncle seeker ni dah tak boleh tembus lagi. Gua bukan jenis yang nak pandai-pandai menasihati sultan, siapa la gua rakyat biasa sahaja, nak kata pendekar macam umno jauh sekali, cuma  rakyat yang perihatin kepada sultannya, Gua cukup hairan kenapa Tengku Ismail yang selalu mempertahankan Ayahanda baginda tidak mengambil atau memberikan respon yang cukup kuat, terhadap perkara ini, Mana perginya TMJ ni. Bagi puak haramjadah umno kita tak payah cerita la, semuanya kuncup bacul, entah apa yang ditakutkan dengan uncle seekers ni gua pun tak tahu,

Ok la gua stop dulu cerita pasal sultan gua ni. gua nak cerita sikit pasal utusan yang dah terlalu banyak sedekah paksanya kepada pihak pakatan, yang terbaru nampak gayanya utusan bakal beri sedekah paksa lagi kepada pakatan. akhbar fitnah ni nampak nya memang tak serik-serik, gua ingat kerana duit dalam kantong utusan ni berkepok-kepok maka dengan mudah akhbar penipu no 1 negara ni meneruskan agenda menipunya.

Teruskan pejuangan fitnah lu utusan lagi banyak lu fitnah lagi senang pakatan, lagi nampak busuknya najis fitnah yang lu lontarkan,

Kali ni poket utusan bakal rabak lagi  Selepas menang dua saman terhadap Utusan sebelum ini, Lim Guan Eng memfailkan lagi saman terhadap akhbar Utusan Malaysia, Berita Harian, News Straits Times dan Pertubuhan Pribumi Melayu Perkasa (PERKASA) berhubung laporan fitnah yang disiarkan.

Kali ini beliau menuntut RM50 juta dari media Umno berkenaan.

Dalam sidang media di Parlimen semalam, beliau menegaskan, laporan yang disiarkan itu menuduh seolah-olah beliau adalah pengkhianat negara dengan menjual maklumat kepada negara asing.

Tapi apa ada hal kan, umno kan kaya, banyak lagi stok duit yang belum diguna, kalau stok duit tinggal ciput pun bukan susah rembat lagi senangkan.

Kali ni kalau guan eng menang gua nak mintak dia belanja seluruh rakyat malaysia sorang boleh dapat 2hinggit. boleh pekena teh tarik tapi jangan pegi warong mamak pulak. 


Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP