Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Wednesday, September 14

Umno bijak pakatan fail?

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dijangka membuat pengumuman mengenai beberapa perubahan penting ketika buat julung kalinya menyampaikan amanat sempena Hari Kemerdekaan dan Hari Malaysia di hadapan para penonton di Auditorium Perdana, Angkasapuri malam esok.

la kata prof kangkong kita tak pernah dijajah ada pula sambutan hari merdeka

Da sibuk nak umumkan pilihanraya ke bang jib. Atau saja nak mula kempen, seperti biasa lak lu akan guna semua kemudahan rakyat untuk kempen lu kan, bercakap pasal kempen ni gua tengok umno sekarang ni lebih aggrasif nak pancing golongan muda, Pakatan Rakyat pula makin hanyut kurang jalankan kempen berkesan. yang dibuat cuma tektik lama lepas satu ceramah, ceramah lagi, tak de benda yang baru, umno pulak habis semua media program diaorang jalankan kempen pancing orang muda.

 lu tengok la perarakan hari merdeka esok, mejoriti semua orang muda akan ditarik, Sampaikan Aizat dan shamsul dijadikan ikon orang muda, lu orang jadi perlekehkan dua mamat ni, aizat ada pengikut sendiri, shamsul pula memang tengah digilai anak muda kalau tak masakan boleh kutip rosmah mansur 11juta untuk filem dia. umno bab ni memang handal dapat tonjolkan ikon muda dia samada ikon dia betul ke tak itu no 2 yang penting umno da mengorak langkah.

Pakatan pula tak nampak pun ada ikon muda yang dapat ditonjolkan balik2 muka yang sama je, weeiii kita da semakin ketingalan la weeiii, di kampung2 umno da mula mengajak penglibatan anak muda konvoi motor la, segala apa macam lagi la, sekarang ni pakatan rakyat boleh mengharap pengundi saluran 2, saluran 1 memang sah ramai yang karat umno, kalau ujud saluran 3 agak2 pakatan rakyat boleh pancing ke undi diorang.

Weiiii anak muda sekarang ni gila kan hiburan weeiii, hukum agama no 2, ikon diorang penyanyi pelakon, berape kerat je anak muda kenal tikar sembahyang, merempit, pegaulan bebas, video lucah, pil kuda, ice da jadi budaya biasa weeeiii, ini la hasil didikan sekular yang mula nampak kan kejayaannya, jadi umno yang nampak ni ambil kesmpatan. Pakatan buat apa tidur lagi ke.

Gua tak nampak pun apa2 program yang Pakatan buat untuk tarik anak muda, yang gua nampak pakatan masih kat takuk lama, pemuda pakatan lebih selesa duduk dalam kumpulan sendiri, duduk warung sama group sendiri, buat usarah kumpulan sendiri, Pakatan gua tengok tak ada idea baru macammana nak tarik anak muda, dah la kita kalah dalam media, perhubungan dalam masyarakat pun fail.di universiti pun gua tengok Pakatan lembab dalam pogram, jangan jadikan akta sebagai alasan la weeiii, gua dulu pun belajar akta da ujud boleh gak gerak, dulu dalam  U pembangkang aktif,

Gua ingat la Pakatan Rakyat ni tak kurang cerdik pandai pemikir yang boleh befikir macam mana nak atur program untuk tarik anak muda, gua pasti cerdik pandai dalam Pakatan ni lebih ramai dari yang ada dalam umno, tapi kenapa kita kurang berjaya, kekangan dari pemerintah sepatunya bukan isu sebab sebelum merdeka pun kita memang da dikekang patutnya kita sentiasa update kan strategi.

Kita berjuang bukan untuk menang sekali pilihan raya weiii, Kalau kita kali ni gagal jadi pemeritah dan gua pasti umno akan buat apa sahaja untuk kekal perintah, anak2 muda sekarang ni yang akan mengundi akan datang tentu tak akan memberi undi kepada kita, jadi buat la sesuatu, Tak kan kita nak bermimpi je sampai bila-bila

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP