Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Sunday, February 12

Tengok pembaziran BN


Akibat apa yang didakwa sebagai 'ketirisan' dan kelemahan pentadbiran Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM), lima daripada lapan aset udara pihak berkuasa itu kini tersadai ibarat gajah putih.
Menurut sumber, selain masalah penggantungan operasi aset udara, sepasukan petugas Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) telah beberapa kali melakukan pemeriksaan di ibu pejabat agensi itu di Putrajaya berkaitan 'Bayaran Insentif Penerbangan' kepada anak kapal yang tidak berkelayakan sejak beberapa tahun lalu.
Katanya, kelemahan itu antara lain menyebabkan dua pesawat amfibia agensi berkenaan iaitu Bombardier CL415MP dihentikan operasi sejak Disember 2010 manakala tiga helikopter AgustaWestland AW139 berhenti beroperasi mulai September 2011.

Ini lah pertama kali gua tengok utusan ada sikit adil dalam mengeluarkan berita, selama ini fitnah dan berita berat sebelah menjadi makanan utusan, mana yang boleh memberi gambaran nagetif kepada kerajaan akhbar fitnah ini akan sorokan. 

Lu tengok bertapa senangnya duit rakyat dibuang begitu sahaja oleh siharamjadah, dibawah pentadbiran kerajaan banagang Barisan. Woi lu ingat ini semua duit mak bapak lu ke senang2 je belanja lepas tu jadi tukun atau besi buruk, rakyat masih hidup merempat yang berkuasa duk senang perabih harta negara.

Bukan sikit duit ni beb mahu bejuta-juta dibuang macam tak ada nilai, Siapa sebenarnya si bangsat yang sedap2 buat keputusan tanpa berfikir panjang ni, keadilan ke, dap ke, atau pas. yang ni budak sekolah rendah pun boleh jawab?

Yang gua tak boleh bla pulak boleh bagi pulak elaun kepada anak kapal yang tak bekelayakan. kan sial namaya tu.

Ini la contoh pentadbiran lemah hasil usaha kerajaan yang lemah, kerajaan yang penuh dengan skandal, yang langsung tak amanah dalam menjaga harta negara. 

Gua ingat Sprm jangan hanya menyiasat pasal "bayaran insentif penerbangan" sahaja siasat sekali berapa komisen yang dihulur dan yang dapat. sebab sepanjang BN memerintah beli barang je mesti ada duit tepi kalau tak masakan menteri yang baru setahun jagung yang gajinya cuma puluh2 ribu sebulan bukan main hidup mewah dengan harta yang gila babi banyak.

Ini baru satu cerita pembaziran satu agensi belum lagi pembaziran lain yang melibatkan agensi lain

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP