Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Monday, May 21

akal umno

hari ini gua tak dapat update blog gua, laptop gua rosk anak gua tumpahkan air, boring gak tapi Inalilahiwainailahirojiun, dah lap top tu pun bukan kepunyaan gua cuma amanah sementara Allah kepada gua dia nak tarik balik alhamdullilah. Yang menarik perhatian gua adalah cerita tentang kepunyaan atau cuma amanah sahaja. Ye la a selalu mengaku apa yang menjadi amanahpada kita sebagai kepunyaan kita contoh kereta, rumah, atau apa sahaja bentuk harta, malah isteri dan anak2 juga. jadi bila hig atau diambil kembali oleh Allah bukan main meroyan atau melalak bagai nak gila. kepunyaan dan amanah pada gua dua perkara berbeza jadi bila berbeza ni perasaan atau kegilaan kita terhadap perkara itu pun jadi berbeza. Itu pandangan gua la betul ke tak bergantung kepada persepsi masing2. Pada gua amanah yang paling besar diberi Allah adalah akal. tapi masih ramai la pulak orang kat Malaysia ni yang kurang akal.

Contoh paling kurang akal adalah pakcik-pakcik kat bawah ni:

Yang kat bawah ni adalah akal sikit

pelawak-pelawak wanita bersih 4

Yang ni memang kreatif

yang ni bijak rembat habis

Jadi kesimpulannya amanah Allah berupa akal tu gunakan la sebaiknya.

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP