Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Sunday, June 17

merapu punya cerita

Pas tidak ikhlas dan jelas dalam memperjuangan kedaulatan institusi raja di negara ini, kata Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Ahmad Maslan.

Beliau berkata, perkara itu dapat dilihat dalam isu membabitkan pemimpin mereka Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin  yang tidak dikenakan tindakan berhubung kenyataannya mengenai pembidaan nombor pendaftaran kenderaan oleh Sultan Johor.

"Mungkin kerana ingin sedapkan hati rakan komponennya (DAP dan PKR), maka saya rasa mereka tidak akan ambil tindakan terhadap Nizar.

"Nizar pula 'baling batu sembunyi tangan', berbelit-belit cakap, menuduh orang lain... jangan tuduh orang lain, sendiri yang tulis," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Majlis Penerangan Perdana Parlimen Bagan Serai di sini hari ini.


Ekleleh mamat ni bengap betul selama ni berak tengah jalan macam lembu liar pastu sibuk nak kata orang lain yang buang najis, apa punya mainan politik la, habis satu malaysia nak ditipunya.


Tapi kutu2 munafik ni bukan nya sedar pun, kalau sedar pun purak2 buat tak tahu berak merata-rata. Yang tak boleh bla tu kepintaran orang malaysia sekarang nak di omok-omokan dengan cabaran merapu dia. apa barang beb.

Memang haramjadah gua cakap lu puak umno ni, paling pandai twist cerita, dia orang yang buat dan-dan je tuduh orang lain. Apa pun tak boleh. Ini la haramjadahnya umno dah tak de isu yang boleh bantai pakatan, cari la isu yang bukan isu pastu gembar gemburkan jadi isu besar, yang jadi pak pacak tukang bawak tombak pun apa lagi cuba tonjol diri berbondong2 mennunjukan kebangangan nya menyahut isu, yang paling popular tektik sekarang ni buat laporan polis dapat masuk paper mana tau kan balaci-balaci pengampu bos boleh terperasan, ada can boleh repot sama bos, ada can la boleh naik sikik taraf dari pegang tombak kepada tukang kipas bos ke, Tak pun tukang cuci jamban bos pun da cukup tinggi idungnya.


Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP