Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Saturday, June 23

Sultan favourite gua

Assalamualaikum Bro,

Di sini saya attachkan sekeping gambar Tuanku Sultan Mohammad Ke-V Sultan Kelantan yang sanggup mencemar duli turun menjenguk rakyatnya. Mungkin ini tugas biasa bagi seorang sultan tapi apa yg saya kagum dengan beliau, cuba Bro perhatikan disebelah kanan Tuanku dan bandingkan pakaian pengiring tuanku dengan pengiringnya, MasyaAllah, betapa zuhudnya beliau dengan agama, dan apa yg menyentuh hati saya apabila melihat gambar ini, betapanya seorang sultan yg tidak mengira tempat atau suasana beliau sanggup melawat dan singgah duduk bersila dalam rumah yg boleh di kategrikan miskin sambil bertanya khabar tentang masalah yg dihadapi oleh rakyatnya.

Kat sini kita boleh tengok tak ada bunga manggar, tak ada payung kuning, tak ada kapet kuning tak ada kerusi ukir kayu jati, tak ada polis pengiring, tak ada bodyguard bercermin mata hitam.... Yang ada cuma periuk belanga berselerak, tilam anak yg dijadikan lapik duduk sultan, almari usang yang dah tercabut pintunya, dinding rumah yang tak bercat dan bertampal dgn kayu dan playwood dan yg paling sedih atap rumah yg dah tentu bocor kerana cahaya matahari boleh sampai betul2 ke arah peha tuanku sultan serta pengiring tuanku.

Bagi pendapat Bro, sultan mana kah yg pernah bro tengok atau ketahui selama ini boleh berbuat sedemikian rupa.

Tujuan saya mengirimkan gambar ini kerana saya selalu menjenguk blog Bro, dan saya nak kongsi gambar yg saya perolehi dari kawan saya. Untuk pengetahuan bro, saya bukan berada dimalaysia tapi saya sentiasa mengikuti perkembangan berita dinegara kita terutamanya politik semasa.

Akhir kata selamat berjuang utk bro dan seluruh barisan pembangkang, jadikan Malaysia negara yg terbaik untuk anak2 dan utk generasi yg akan datang, InsyaAllah.

Wasalam.


Gua suka email ni, dan gua suka melihat gambar2 sultan kelantan, tak payah minta pendapat gua pun lu orang da tau isi hati gua dalam hal ni.

Read more...

baruah umno yang memang celaka


lihat la binatang dalam umno ni main politik bangsat, macam ini punya gambar pun diorang boleh edit, apa yang ada dalam hati perut diorang ni penuh dengan najis. Hati gua cukup terbakar dengan sikap sialan diorang ni dah lebih teruk dari binatang, kesian mak bapak diorang ni bela anak macam ni, pedih gua rasa.

Hoi bansat2 umno sedar la sikit lu orang hidup pun tak lama paling tinggi pun 50 tahun lagi, sebab apa gua kata macam tu sebab kaki fitnah yang buat kerja haram jadah ni paling kurang umurnya 20tahun, lu ingit sikit hidup lu bukan nak menongkat langit tak lama lagi nak mampos pun, kena makan cacing jadi tanah, jadi jangan nak angkuh sangat sekarang buat fitnah sesuka hati mak bapak koorang.

Malu la sikit kalau tak kepada manusia malu la kepada pencipta lu.Jadi la manusia yang lebih bermoral, memang umno dan kelucahan tak boleh dipisahkan tapi jangan la melampau beb. Tinggal2 kan la sikit maruah dalam hati lu orang.Jangat jadi manusia bangsat yang lebih hina dari binatang.

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP