Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Saturday, September 24

Pondan Mongol da mula menjawab

Hari ini bebrapa sibangsat penjilat Pondan Mongol mula bersuara, yang paling gua geli sekali sibangsat ni punya kenyataan.Sini si munafik yang penuh dendam kesumat, dan kononnya pejuang Islam ni. Ulasan beliau menunjukakn beliau sebenarnya jelas menolak hukuam Allah dengan memberi berbagai alasan dan persoalan, Gua tengok mamat ni semakin hari semakin gila kenyataannya, ataupun memang dia sudah gila.

Apapun gua tak nak ulas lebih panjang cerita orang gila. gua cuma nak sambung cerita gua di en3 semalam sini dan juga en3 gua sebelumnya sini. Semalam gua kata nak dengar apa kata Pondan Mongol nak ulas pasal hudud ni, seperti jangkaan pondan ni akan beri kenyataan belit membelit, katanya
" Kerajaan Persekutuan tidak akan melaksanakan undang-undang hudud di Malaysia,"
"Tambahan pula, matlamat pengurusan menurut Islam adalah berdasarkan prinsip maqasid syariah yang melindungi agama, kehidupan, moral, harta dan hubungan sesama manusia,”

Dua kata2 mamat ni menujukan kebodohan dan kejahilan Pondan Mongol ni terhadap syariaat Islam. Apa hudud tu tak termasuk dalam Maqasid Syariah ke? ini la jadinya bila manusia jahil agama cuba berkata perkara yang berkaitan agama kemudiannya berbelit kata2. dari kenyataan ini menunjukan hudud itu tidak melindungi agama, kehidupan, moral, harta dan hubungan sesama manusia la. Apa punya bangang kenyataan ini.

Apadia fikir dia sudah cukup pandai atau lebih bijak dari Allah yang mencipta kan dia ke, gua mahu tanya kenapa hukum hudud tak sesuai dilaksanakan sekarang? Jawapan dari pencacai pasti kita berbilang kaum, kaum kafir belum besedia kerana kurang pengetahuan taentang hudud. Weeiii alasan dangkal ni gua biasa dengar, kalau benar la United Myanmar Nepal Otherss ni sayang Islam, patuh pada Islam takan la selama memerintah ni tak boleh diberi penerangan kepada kafir2 di Malaysia tentang hudud. Bilanya hudud tu akan jadi sesuai,

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP