Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Friday, June 8

Bila hati sudah hitam inila jadinya

Tindakan Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) membekukan pinjaman membabitkan pelajar baru Universiti Industri Selangor (Unisel) merupakan peluang terbaik kepada pembangkang membuktikan mereka mampu memberikan pendidikan percuma di negeri itu.
  
Terbaikkk la, boleh ketawa besar beb three stoges ni, berjaya melaksanakan misi mendajal pakatan, pergi jahanam pada anak bangsa, pelajar yang belajar di unisel ni pun bukan orang Malaysia kan, orang somalia kot. Jadi tak salah la kalau nak mampus ke tungeng terbalik ke janji hati puas beb.

Tu la siapa suruh jolok sarang tabuan kan tak pasal2 orang lain kena sengat, lain kali pakai kan sut yang sesuai dulu baru la boleh  jolok beb. Hati diorang ni bukan hati manusia beb, badan je manusia, tapi sebenarnya lembu, otak pulak mengalahkan iblis masa pedajal orang.

Hah, Anwar pe ceta skarang, Khalid pulak takkan nak jadi pengecut, orang dah cabar maruah lu ni, apa lagi, tak pandai-pandai, tunjuk jantan ke, beb!. Lu orang boleh tuding jari kat lembu berhati iblis ni tapi takan lu orang tak de silap beb, macam main catur lu silap jalan kena baham beb. 

Walau pun diorang dajalkan lu ni semua rahmat Allah beb, Allah nak tunjukan betapa busuknya hati diorang ni, bertapa hinanya politik diorang, kalau lu boleh sahut cabaran kali ni beb, gua pasti beb, slangor dah boleh jadi kubur bagi Bn, apa lagi bagi je pendidikan percuma beb. Anwar kan ramai sedara dikalangan pak arab kalau lu tak cukup duit mintak la pak arab payung.

Berebut-rebut beb orang akan mohon hantar anak belajar kat selangor, baru lu boleh baling balik najis lembu kat muka malaon-malaon tu, biar penuh dengan taik muka diorang, tapi tu kalau lu gentel la beb. Kalau lu spesis ya aww ya aww lembut lengang mak limah baik lu lari sekarang sembunyi bawah celah ketiak bini. Bacul  beb! Jangan cerita lebih beb, cepat buat keputusan. kalau diorang tu cuma acah je tak nak bagi Ptptn lu pun buka rugi beb, nama lu akan harum se Malaya.

 Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, kerajaan negeri memandang berat kesusahan yang dihadapi pelajar-pelajar baru Universiti Selangor (UNISEL)  yang teraniayai.

Ini berikutan tindakan Kerajaan Persekutuan dan Menteri Pengajian Tinggi yang membekukan Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) kepada pelajar di universiti tersebut.

“Sebagai langkah jangka pendek, pihak UNISEL akan menggunakan asetnya untuk membantu pelajar-pelajar yang dalam kesukaran meneruskan pengajian.

Ini baru gentel beb, tapi penyelesaian menyeluruh lagi penting beb.

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP