Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Wednesday, March 7

Bn buat lawak ngeri lagi

Syarikat perlombongan nadir bumi Lynas (M) Sdn Bhd bersetuju untuk menghantar ke luar negara bahan buangan dari kilang memproses bahan itu yang terletak di Gebeng dekat sini.
Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mustapa Mohamed berkata, Lynas telah menghantar surat jaminan kepada kerajaan sebagai mematuhi sebahagian syarat yang dikenakan kepada syarikat itu ketika mereka menerima lesen beroperasi sementara dari Lembaga Perlesenan Tenaga Atom (AELB) baru-baru ini.

Ini lawak bangang apa lagi ni yang nak dihidangkan kepada rakyat, negara mana lak nak terima sisa kilang ni, ni la lawak ngeri yang cuba dimainkan kepada rakyat. sebangang2 mana pun pemimpin negara miskin pun tak mungkin akan menerima risiko untuk menjahanamkan negara dia.

Sebelum ni kita telah lihat bagaimana kutu-kutu gila ni kata nak buang kat tempat yang jauh dari penempatan orang sekarang nak buang kat luar negara lak tetiba je nampak sangat dah kehabisan idea, lepas ni kalau menang mula wat cerita baru, kos buang keluar negara tinggi sangat,  tak ada negara yang nak terima la, last sekali buang juaga kat dalam sungai atau kebun. ini tektik lama yang biasa la beb.

Yang gua cukup heran siapa sebenarnya kat belakang Lynas ni, beria2 sangat kerajaan pertahankan syarikat ni,   mesti ada hal ni. Apa duk kalut ni. stop je la projek ni kan habis cerita, kalau kata perjanjian dah dibuat untuk projek ni batalkan je la, siapa suruh gatal2 pada mulanya bersetuju untuk buat kilang ni, kenapa tak fikir sentimen perasaan rakyat. nampak sangat selogan rakyat didahulukan hanya retorik, saja2 je nak perbodohkan rakyat

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP