Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Tuesday, March 20

Elak kahak umno sampai


Pemimpin yang mempunyai masalah moral tidak layak diberi amanah atau mandat oleh rakyat pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) dan seterusnya.
Bekas Ahli Jawatankuasa Dewan Ulama Pas, Prof. Madya Mohd. Noor Deris berkata, golongan seumpama itu juga langsung tidak layak untuk diangkat sebagai pemimpin.
Justeru, kata beliau, rakyat sewajarnya berfikir dan bertindak lebih matang dengan tidak memberi sokongan kepada mana-mana pemimpin yang dikaitkan dengan masalah moral serius termasuk salah laku seks.
"Takdir Allah mendedahkan akhlak pemimpin sebegini yang tidak ikhlas dalam perjuangan politik Islamnya, walhal mendakwa berjuang atas nama parti Islam.
"Perkara ini didedahkan (jika benar) supaya rakyat boleh melihat dan berfikir bahawa orang seperti ini tidak layak diberi mandat atau amanah, tidak layak diangkat sebagai pemimpin," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Gua setuju bebenor dgn Noor deris ni sebelum tu lu klik kat link ni . Pastu lu klik kat sini juga dah satle lu baca baru gua boleh cerita.

Ini la manusia yang cuba meludah tapi ludahnya tersembur kat muka sendiri, berkahak lagi. lu cerita pe noor, tengok dalam kain umno tu dulu beb, tokak, kudis, nanah, kurap, panau dengan masalah ahlak belambak beb, macam da tak de ubat boleh digunakan untuk memulihkan umno yang dah busuk sampai usus ni.

Kesian gua tengok ada taitle Dr tapi akal kontot, Apa yang dia ni harap dengan membodek parti berpenyakit ni pun gua tak tahu. nak dapat jadi calon kot. Tapi apapun lantak la apa lu nak kata, semua orang dah sedar bertapa busuknya umno. Orang umno yang berkarat pun gua tengok da mula sembang menyampahnyanya diorang dengan perangai pemimpin umno.

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP