Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Tuesday, September 27

PR cerdik ke bangang

Komponen Pakatan Rakyat sebulat suara mencapai kata sepakat untuk mengarahkan agar kesemua pimpinan parti masing-masing agar tidak mengeluarkan sebarang kenyataan mengenai hudud sehingga satu mesyuarat Rabu ini.
Arahan ini dikeluarkan berikutan pendirian bersama yang akan dibuat pimpinan Pakatan Rakyat lusa

Ini la tindakan yang agak bijak, berbanding tindakan2 bangang dari pemimpin Pakatan Rakyat. Bila ada isu yang tak memihak baik Dap, Pkr atau Pas masing2 sibuk beri kenyatan merapu yang akhirnya digunakan umprono sebagai senjata, untuk membelasah PR, yang gua meluat dan menyampah tu ada yang keluar kenyataan lebih2 malah lebih umno dari umprono.

Weiii rakyat duk perati je, umprono dengan balaci2nya ketawa bedekah2. Cuba la lain kali bawa bincang dalam kelambu ke, sms ke, phone ke, ni tidak sibuk nak jadi juara penyokong sendiri. siapa yang untung umprono jugak. nampak sangat kalut, sia2 je buat buku jingga baik humban kat sungai klang macam mat bangla yang kuar kat TV buang sampah tu.

Macam isu terbaru ni, masing2 duk sibuk jaja pendapat masing2, isu lebih besar seperti isu bersih tengelam macam tu je, kesian kat penyokong, penat2 je buat demo lepas tu hampeh, tiada tindakan susulan, umnprono tarik nafas lega la,dapat lari dari isu, sampai isu skrip kedua Sarbaini sebelum ni Beng hock nampak malap je.

Jadi pada gua jangan maembangangkan diri, walaupun memang bangang, ini masa untuk menyerang bukan kena serang. Bulan 10 da dekat la weeii Najib pasti akan beri gula2 pilihanraya masa budget nanti, PR takan tamabh lagi manis gula2 najib dengan senjata ciptaan makan tuan.

Ego masing2 kena jaga tapi jangan la lebih2 beb

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP