Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Saturday, July 16

Selamat hari jadi semingu bersih 2.0

Hari ni genap seminggu perhimpunan bersih, walau dah seminggu bahang nya masih terasa hangat seperti hari perhimpunan, kejayaan besar kepada bersih 2.0, kesannya sungguh besar hingga seluruh dunia mengiktiraf perhimpunan bersih ini kalau tidak masakan ini boleh berlaku;





Memang lawak gila.

Tapi hari ni gua nak imbas kembali cerita sebelum perhimpunan bersih, mcm2 telah berlaku polis dgn carany,
perkasa melalui panglima katak nya yg berdegar2 beri amaran, ancaman, ugutan tapi akhirnya sembunyi bawah ketiak bini, ketakutan katak ini diperakui beliau sendiri bila membatalkan ura2 grombolan katak perkosa membuat perhimpunan dgn alasan bini bg amaran, kalau ikut kata kiah rock lebih kurang mcm ni la bunyi kata2 bini ny " jaga2 ada yg meratiii" kemudian muncul la pula pendekar mahagaru yg pernah kena simpan kat kemunting pasal di katakan kepala gangster, dpt je 50hibu senyap, simpan balik keris karat, kesian najib kena kencing ngan mahgaru ni, timbul pulak pelakon2 pilem patriot yg diterbitkan oleh kitol hairy ploter n dibantu pengarah badut man boroi, buat pengambaran pada 9 julai dibintangi pak pacak mat bangla dan dibantu oleh lori merah n beberapa F*ck Rakyat U. Adegan Rempuhan manja, semburan air paip, bom asap, dan larian lemah gemalai kononya  dikejar mengenjar seperti bapok siam dikejar penguatkuasa menambahkan lagi  manisnya skrip yg kemudian esoknya dijadikan bahan memperbodohkan rakyat dalam ucapan bini RM di majlis penerangan bersih.

Tapi lawak ni semua tidak dpt mengatasi satu lawak lagi dibawah gua petik satu dari ugutan yg diterima pengerusi Bersih

"Korg ni buta hati ke?? buat apa sokong ambiga keling paria haramjadah tu? dia ni kapir laknat. korang tau tak dia ni jadi alat anjing2 politik untuk musnahkan keutuhan melayu. dia kata je nak BERSIH kan SPR. bersih kepala bapak dia.

“puak2 PAS n PKR pun buta tuli n pekak badak.. kalau SPR tak bersih, boleh ke diorang menang kat Sgor, Kedah, Penang, Kelantan n perak dulu? DAP cina sial tu pulak lagi haram jahanam. dia tengok je melayu bertekak. hujung2 dia perintah negara ni dan kristiankan kita semua. aku nak kasi amaran kat korang semua.

“kalau perhimpunan ni jadi, aku dan org2 aku akan bunuh ambiga dan korang2 keliling dia satu persatu, termasuklah orang2 politik bangang yg bersekongkol ngan kafir laknat tu.. ini amaran aku. Korang tengokla nanti."

source: http://milosuam.blogspot.com/2011/06/mesej-ugutan-bunuh-dihantar-kepada.html#ixzz1SFYKGPLN

Gua tunggu juga mamat yg bagi mesej bunuh ni bunuh org satu persatu, jenuh juga lah gua tunggu hampaeh rupa2nya, rupany berani kat telefon je, ke sembunyi dalam toilet n berpencak silat sorng2. kah kah kah bacul punya jantan kalau lah mamat ni jantan tapi rasnya bukan jantan kot

Read more...