Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Saturday, July 28

umno perah darah rakyat

Janji pembangkang mahu merombak Dasar Automotif Negara sekaligus mahu menurunkan harga kereta jika dapat menawan Putrajaya pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) akan datang dilihat sebagai tidak rasional.
   
Anggota Majlis Tertinggi Umno Datuk Tajuddin Abdul Rahman berkata cadangan itu tidak rasional kerana dalam sekilas pandang kelihatan menarik, namun untuk jangka panjang akan memberi kesan negatif kepada ekonomi negara dan kehidupan rakyat.
   
"Pembangkang ni, saya tengok, dengan mudahnya nak turunkan harga itu dan ini, sampai rugi. Sedangkan syarikat-syarikat kereta inilah yang membayar cukai kepada kerajaan, yang sekaligus kembali semula kepada rakyat dalam bentuk pelbagai faedah untuk rakyat," katanya kepada Bernama di sini hari ini.





Ni kata-kata lembu ke tenuk ni, apa barang beb, apa kesan negetif nya kepada negara dan kehidupan rakyat.Alasan dangkal yang diberi nanti syarikat kereta bayar cukai sikit kepada kerajaan, dan kerajaan tak dapat cari makan dari cukai kereta, beguling2 gua gelak beb.


Kalau macam tu sah la kerajaan sengaja nak cekik darah rakyat supaya membayar harga tinggi untuk kenderaan. konon bagi tujuan pembangunan, siapa yang lu nak spin otaknya ni beb.


Mana selogan rakyat didahulukan yang lu n Najib bangkan ni beb. ini bukan rakyat didahulukan, ni rakyat dahulukan duit, kerjaan sapu, apa rakyat ni hamba abdi yang perlu bekerja untuk kerajaan je ke, kemudian hasil titik peluh diorang diperas untuk cukai kepada kerajaan, macam tu maksud lu, dah la tarif Tnb, tarif Air, kos keperluan barangan makanan lu naikkan ni apa semua ni beb.


Rakyat gua rasa tiada masalah nak bayar cukai tapi, kalau cukai tu pulak digunakan dengan berhemah tak pe, ni sana sini berlaku ketirisan, mengayakan kroni, sampai duit lembu pun nak songlap apa barang beb, Sampai bila rakyat boleh bersabar dengan kerajaan korup macam ni.

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP