Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Monday, July 2

org johor ada teloq beb

Tiga puluh individu hari ini membuat laporan polis terhadap pengamal paranormal Syed Abdullah Hussein Al-Attas atau lebih dikenali sebagai Uncle Seekers berhubung penyiaran artikel dalam blognya yang dikatakan berunsur provokasi, hasutan dan mengaibkan Sultan Johor.
   
Laporan polis berkenaan dibuat pada pukul 12.10 tengah hari di Balai Polis Sentral, di sini, bagi memohon pihak berkuasa menjalankan siasatan terhadap blog uncleseekers.blogspot.com yang turut berunsur mengaibkan Tunku Mahkota Johor, pemimpin dan penjawat awam kerajaan Johor.
   
Wakil kesemua individu berkenaan, seorang peniaga, Khairil Azlishah Jalil, 32, ketika ditemui pemberita berkata pihaknya meminta blog berkenaan ditutup memandangkan terdapat dokumen-dokumen sulit yang dipaparkan pada blog tersebut.
   
"Sebagai rakyat Johor yang taat setia kepada Duli Yang Maha Mulia Sultan Johor Sultan Ibrahim dan kerajaan berperlembagaan, kami tidak puas hati dengan dakwaan-dakwaan serta hasutan yang boleh memecah belahkan rakyat Johor dan kesejahteraan negeri ini.


Hah ni baru betul beb, baru la namanya orang Johor ada Teloq, kalau tak meroyan tak tentu pasal, buat repot tah apa2, yang ni gua sokong, kalau dulu ada kutu buat report pasal Bro mat sabu pasal isu bukit kepong tu report banggang beb, last2 mintak maaf kat Mat sabu dalam mahkamah. Tapi yang ni gua suka beb. Buat report banyak-banyak baru la boleh kata taat setia kepada sultan. Dengan report ni la baru boleh kata Johor ni masih ada pendekar yang mahu memertabatkan institusi Raja yang selama ni dipijak2 oleh umno. 


Kalau yang buat report tu orang Umno lagi bagus sekurang-kurangnya dapat juga menebus sikit dosa umno selama ini yang telah mencemarkan nama raja-raja melayu.  apa pun tahniah kat mereka yang ada teloq ni.Yang teloqnya kadang masuk kadang keluar tua pe lagi buktikan lah kejantanan lu orang.

Read more...

gua bukan blogger upahan

Agaknya si penulis semberono menulis untuk puaskan hati parasponsor nya…


p/s: kalau macam ini gaya penulisan si penulis, aku tak hairan dia dipinggirkan oleh mykmu mahu pun mana-mana kumpulan pejuang maya pro-BN. Ada akai letak lutut (aku suka ayat ni sebab hang pun pernah kata Muhyiddin Yasin cakap pakai lutut)… pembangkang aje yang suka orang macam hang ni!

lu orang kenal siapa bapok ni




Hari ni tengah gua tanya pakcik google gua terjumpa satu blog yang komen tentang penulisan gua, bangga juga gua ada orang perati tulisan gua kembang beb lubang idung, tapi yang gua tak boleh tahan tu nak guling-guling bila blog ni sebut gua ada seponser beb, nak pecah perut gua beb, apa dia ingat blog-blog sokong pakatan ni semua macam blog Bn dapat duit masuk tiap2 bulan. 

Gua menulis pakai duit sendiri la streamyx bayar sendiri la,kalau kantoi pun sendiri la, Gua menulis sebab rasa tanggungjawab gua kepada kezaliman pemerintah, tak de kena mengena dengan duit, lagi ulur ada la, gua rasa orang pakatan pun tak kenal gua, yang kenal gua pun beberape blogger sahabat, apa tu mykmu gua pun tak pernah tahu dan tak nak amik tahu, Gua dah mengundi dah dekat 4kali beb sekali pun gua tak pernah pangkah BN. Apa barang gua nak dikenali oleh blogger upahan BN.

Jadi fikiran gua dan tulisan gua bukan kepunyaan mana-mana parti, kalau pakatan buat hal gua akan bantai, gua tak kira, sebelum ni pun kapal sink pun gua pernah bantai dalam tulisan gua, gua memang menyampah dengan sink sekor ni, dah tua nak putus oksigen pun asik melalut tak tentu pasal.

So jangan nak sibuk buat fitnah atau dosa kering, tuduh orang macam-macam, kalaupun umno ni memang dah terkenal dengan fitnahnya, gua harap lu yang menulis ni pun jangan la jadi alat pembesar suara fitnah diorang, kesian beb. Apa pun terimaksih lah atas keperohatinan lu terhadap blog kecil gua ni.

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP