Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Saturday, November 26

nak percaya apa lagi


1.Barisan Nasional (BN) menggunakan khidmat penilai pihak ketiga bagi mengesahkan laporan penilaian awal mengenai status kawasan pilihan raya, kata Tan Sri Muhyiddin Yassin.

2.Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin mengakui Pergerakan Pemuda dan Puteri Umno belum berupaya secara berkesan untuk bertindak mengikut citarasa generasi muda.

Dua senario menunjukan wak din dah meluat dan dah tak percaya dengan orang sendiri, sah terlalu ramai kaki kencing dalam umno sampai bos sendiri pun basah kuyup kena kencing, dek kerana selalu kena kencing sampai hancing wak din dengan jelas membuat kenyataan seolah2 kutu2 dalam umno langsung tak boleh dipercayai.


Tapi gua heran juga masih ramai juga kutu2 yang percaya pada umno sedangkan bos umno sendiri pun dah tak begitu percaya, pada orang2 dia. untuk senario pertama gua cadangkan kepada wak din jangan membazir duit banyak2 bayar orang lain untuk buat penilaian, apa kata wak din, lu bayar je gua untuk buat penilaian, gua pasti akan buat penilaian yang tak berat sebelah, kalau wak din kurang percaya, apakata lantik je ISA ke, AMENO ke, MILO SUAM ke, SALEHUDDIN ke, tak pun ADUKA TARUNA ke jadi penilai, dia orang ni semua boleh pakai punya kaki, tarak kencing2, tak caya tanya gua, kah kah kah kah.



Kalau lu bagi pada papagomo tak pasal2 nanti laporan sex je lu dapat, bagi kat parpukari pulak mahu taukeh guniess stout je yang kaya, bagi kat manjong mari mahu setahun cikgu tu tak ngajar kira duit je.



Untuk senario kedua pulak wak din lu sebenarnya silap, mana ada puteri umur dah sampai nak putus darah dianggap puteri lagi beb, dah dekat ganyut mana tahu citarasa orang muda cari la puteri yang umur bawah 30 baru ada rasa macam orang muda. tu bab puteri bab




Pemuda pulak yang puak lu bagi kat kutu yang dah terkenal dengan lakonan tak menjadi buat pe, kejap buat patriot la, pas tu konon lari2 anak kena kejar polis. kerja lain tak de asik cabar sana sini berdebat tapi sampai waktu kuncup. kutu2 macam ni yang lu harap nak faham citarasa orang muda, nak kumpul orang muda pun terpaksa bagi t shirt free, duit makan, duit minyak, elaun rm10 je pulak tu, mana cukup beb nak isi topup pun jap je abis beb, bagi la rm100 ke seorang baru ada rasa beb.



.

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP