Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Thursday, December 1

Apa itu PAN?

ASSALAMUALAIKUM, kepada muslim,
SALAM SEJAHTERA, kepada islam liberal, islam prograsif, islam syiah, islam sakular, islam ic, n kepada yg bukan islam.

Hari ni kita lihat berbagai puak claim mereka pejuang islam, islam melayu, islam prograsif, islam rahmatanlilalami, n berbagai istilah yg digunakan untuk penyedap telinga n pemanis mulut.
Tapi benarkah apa yg diungkapkan itu selari dengan kehendak islam sebenar. Jika ditegur maka mlenting mereka kononny kita membudayakan takfir. Padahal tida siapa mengkafirkan sesiapa, yg ada cuma perasaan n persepsi negetif mereka sendiri. seolahnya mereka meragui iman mereka.

lantak p la apa persepsi yg nak difikirkan, hidup la selamany dgn persepsi.

sebenarny bukan itu yg ingin aku tulis td, tu cuma selingan je.

Aku lebih tertarik kepada politik terutama ttg keujudan PAN yg mengelar diri mereka amanah, amanah la sgt kan.
Aku selalu juga terfikir apa tujuan amanah ditubuhkan? apakah perjuangan mereka? siapa sasaran mereka?.
Jika mereka claim untuk memperjuangkan keadilan, apa gunany dap, pkr?
Jika mereka claim memperjuangkan islam secara prograsif, pkr dah cukup memperjuangkan islam 'ultra' prograsif lagi?
Nak kata mereka islam sepenuhny, ahliny ada juga yg kafir?
nak kata mereka berjuang melawan umno, sekarang ni mereka lebih aggrasif menyerang pas.
nak kata mereka kumpulan alternatif untuk menyatukan rakyat, dgn keujudan mereka lebih besar perpecahan diantara org melayu n islam.
Jadi apa yg mereka mahu?
Adakah mereka tidak percaya kepada dap n pkr untuk menjadi teraju kepada perjuangan menentang umno?
Adakah mereka tak yakin dengan kedua parti dalam ph sehingga perlu kepada penubuhan mereka?

Apa yg boleh aku fikirkan mereka ni seolah dahagakan kuasa, atau lebih mudah disebut gila kuasa, mereka begitu haus untuk menjadi pemimpin sehingga memperjudikan nasib rakyat n menambah pepecahan rakyat hanya utuk mendpt kuasa pemimpin.

Atau mereka ini cuma boneka kpd tok dalang, yg dpt aku fikirkan cuma dap je setakat ni.

2 comments:

Paul,  December 2, 2016 at 9:43 PM  

PAN Imayam sebenarnya adalah cawangan Melayu Sekular DAPig

Anonymous,  December 5, 2016 at 4:02 PM  

PAN...Parti Angkut Najis ataupun Parti Agas Nyamuk

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP