Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Friday, July 22

shahrizat n mashitah



JELI 21 Julai - Masyarakat diminta tidak mencemuh individu yang berdepan dengan krisis identiti, sebaliknya sama-sama mencari jalan bagi membantu golongan berkenaan.

Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil berkata, pihaknya akan meneliti kes Mohd. Ashraf Hafiz Abdul Aziz, 25, yang gagal dalam permohonannya untuk menukar jantina bagi membolehkan bantuan disalurkan.
Beliau berkata, walaupun tindakan lelaki itu jelas bertentangan dengan agama, tidak bermakna dia tidak boleh dibantu.

"Kami di kementerian melihat dari sudut kebajikan, kemanusiaan. Tidak ada sebab kita tak membantu individu yang memerlukan bantuan untuk menegakkan maruah mereka.

 Gua cilok dari utusex, sebelum ni dr mashitah pun menyebut benda yg sama, kenyataan recycle sharizat ni sehari selepas itu.

ijat dan mashitah,lu da tak de kerja lain ke yang lu sibuk nak bantu mamat ni apasal, lu lupa ke amanah kerja untuk lu lagi byk belum selesai, ramai lagi keluarga miskin patut dibantu, yg lu sibuk dgn mamat ni apahal, kalau mcm ni lu g bantu, pelacur yang byk kat kl tu alasany walaupun jelas bertentangn agama tidak bermakna tak boleh dibantu n tak ada sebab lu tak membantu untuk menegakkan maruah mereka.

wei gua nak ingat kan lu, lu bukan diberi amanah dr rakyat bukan untuk membela sebahagian kecil masyarakat yg bermasalah tapi untuk semua rakyat malaysia, betul tak cha im.

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP