Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Thursday, June 7

sendiri fikirkan

cerita 1
 Pengundi berdaftar di Sabah kini berjumlah 926,638 orang, kata Timbalan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Datuk Wira Wan Ahmad Wan Omar hari ini.

Bagaimanapun, seramai 258,943 rakyat Sabah berumur 21 tahun ke atas belum mendaftarkan diri sebagai pengundi.

"SPR menganggap jumlah ini besar, walaupun tidak sebesar di negeri-negeri lain. Tetapi kita mintalah rakyat yang layak mengundi supaya mendaftar," katanya kepada pemberita selepas perjumpaan SPR dengan wakil parti-parti politik di Sabah mengenai Pasukan Penguat Kuasa Kempen Pilihan Raya di sini.


cerita 2
Selangor mempunyai taburan penduduk tertinggi di Malaysia iaitu seramai 5,411,324 orang; 19.63 peratus daripada jumlah penduduk negara. Negeri yang mengalami pertumbuhan penduduk yang paling pesat bagi tempoh 2000–2010 adalah Wilayah Persekutuan Putrajaya (17.77%), diikuti oleh Selangor (3.17%). Wilayah Persekutuan Labuan, Sabah, Sarawak dan Pahang didapati mengalami kadar pertumbuhan penduduk yang semakin menurun dalam tempoh 1980–2010. Antara negeri lain yang juga mengalami kadar pertumbuhan penduduk yang menurun adalah Johor, Kedah, Negeri Sembilan dan Terengganu. Melaka mencatatkan kadar pertumbuhan penduduk yang semakin meningkat sejak tahun 1980 sehingga 2010.


cerita 3
pergi ke link ni haramjadah


cerita 4
pada tahun 1991 jumlah penduduk sabah 1,734,685 termasuk bayi beb.


Cerita 5
gi tengok link ni lak haramjadah2


Lu orang gabungkan la cerita 1,2,3,4,5 ni pastu buat tafsiran sendiri, cepat betul orang sabah ni capai umur 21, dan yang lebih pelik kesedaran orang sabah untuk mengundi  ni begitu tinggi, tahniah orang sabah.

Read more...

malu gua, malu beb

Rakaman visual perhimpunan Bersih 3.0, hanya akan disiarkan kepada umum selepas Panel Penasihat Bebas selesai meneliti keseluruhan rakaman yang telah diserahkan kepada Kementerian Dalam Negeri (KDN).
Menurut Ketua Setiausaha KDN, Datuk Abdul Rahim Mohd Radzi, pihaknya akan mengambil kira setiap pandangan dan nasihat daripada Panel Penasihat Bebas yang akan mengadakan mesyuarat susulan mereka pada 11 Jun ini.
Panel itu mengadakan mesyuarat keduanya kelmarin.

Gua da agak da menteri amaran ni mesti kencing punya mana ada bran beb, nama pun bapok tua beb. dari mula dia cakap nak tayangkan vido ni  ramai da agak da akan keluar macam-macam alasan nanti. kan dah jadi dah. dua kali mesyuarat beb pun tak dapat nak cari mana cerita yang boleh diedit dan boleh kencing orang beb. pusing punya pusiang gua agak la tak jumpa la pulak video yang bolehkatakan peserta bersih ganas, yang polis ganas belambak la. nak edit cam ne beb.

takan nak masukkan drama baru lakonan baru beb baru boleh edit. yang tak boleh bla tu ada pulak cerita nak masukkan drama sehari sebelum bersih beb, nampak sangat nak menipu la tu. bereceh beb kencing. jadah apa nak masukan cerita sehari sebelum bersih beb, orang nak tengok video pada hari bersih nak tengok bertapa brutalnya peserta-peserta bersih menjahanamkan harta awam, nak tengok berapa ratus polis masuk icu kena belasah, nak tengok bertapa takutnya peniaga tutup kedai orang pecah masuk kedai, nak tengok bertapa lengangnya restoran tiada pelangan. so apa barang ni beb tangguh-tangguh nak siar video, orang tak sabar nak tuntun beb.

Yang janji nak siar video bukan calang2 orang beb menteri tu beb, sepupu laki first lady of 1Malaysia beb. Apa lu orang nak malukan dia ke, mana nak letak muka beb, menteri janji tapi hampeh tak tepati, hilang rasa percaya orang beb. Apa ni buat kerja tak pro la beb, arahan menteri simple macam tu nak kena tangguh2, makan gaji buta ke.

Kalau gua la jadi menteri bagi janji bukan main nak rak, sampai masa tak dapat tunaikan janji, gua rasa la gua sembunyi kat bawah ketiak bini selama-lamanya beb, malu malu malu beb. lu orang betul2 la tak guna memalukan menteri kesayangan a.... ...n ni.

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP