Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Saturday, December 3

bila si tua berkata

"Saya sokong Najib, beliau adalah yang terbaik, beliau layak diberi peluang," kata Dr Mahathir pada sidang akhbar di sini.

Negarawan yang berumur 86 tahun itu berada di sini untuk menghadiri sidang kemuncak tahunan pemimpin Hindustan Times di mana beliau menyampaikan ucaptama.

kah kah kah Orang tua ni dah nyanyuk ke apa, Najib yang terbaik macam mimpi je gua, biar betul beb, kalau la najib yang terbaik memang betul la kata dia Umno memang dah tak de pemimpin yang berpengalaman dan berwibawa, bermakna Umno bakal pupus.

Lawak ngeri bagi yang menyokong umno, najib terbaik beb, izinkan gua guling2 gelak kah kah kah kah. Jeri, Najib terbaik beb. (Jeri ni sahabat baik gua tapi penyokong tegar umno, tu pilihan dia nak wat cam ne).Gua paling tak percaya dengan kata2 situa ni, dari dulu macam tu je la kata2 dia, sebelum ni kata pak tidollah adalah calon terbaik beliau tapi bila pak tidollah lepaskan Anwar bukan main ngamuk lagi mamat ni dan akhirnya keluar parti jadi musuh aula parti, dari kata2 beliau masa tu rakyat mula sedar busuknya umno sampai ke usus.

Bila gua baca je beliau memberi ucaptama di sidang kemuncak pemimpin Hindustan Times kepala gua terus berfikiran degil, macam sirih pulang ke ganggang, macam keli pulang ke lubuk. Shahrizat n sekutu sengangkatan dengannya tak gi ke? tak baik tau.

Agak2 berahim kataki dapat jadi calon tak? cek det jangan lupa bantu nanti


Read more...

Pemimpin negara disaran mencontohi sifat kepimpinan Perdana Menteri Malaysia kedua, Allahyarham Tun Abdul Razak Hussein yang sentiasa mengutamakan kepentingan negara lebih daripada diri sendiri.

Wakil Selangor, Datuk Zainal Abidin Sakom berkata Tun Razak yang juga bapa Perdana Menteri sekarang, Datuk Seri Najib ketika zaman pentadbirannya sanggup menahan sakit daripada pengetahuan orang ramai, termasuk keluarga terdekat demi negara.

Itu tun Razak beb bukan anaknya Hj najib, jauh panggang dari api, macam bumi dengan langit, jauh mahathir dengan anwar (kalau dekat takut kena luku kepala orang tua tu). sanggup ke najib naik basikal masuk kampung, sanggup ke najib naik sampan pancung pergi ke pedalaman.
Adakah istri tun razak suka2 perhabis duit rakyat. tu sebab gua cakap langsung tak sama. Kalau la najib ni berperangai hampir sama dengan bapak nya gua tak kan segan2 nak berpemimpinkannya. tapi lu nilai la sendiri.

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP