Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Monday, October 3

Sex menurut BN

Justeru, menurut Ong, legasi beliau terhadap parti Cina itu juga bukan bagi presiden MCA sekarang, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek untuk memutuskannya.

"Beliau mempunyai kuasa untuk mengeluarkan potret saya dari ibu pejabat MCA jika mahu berbuat demikian. Lagipun, tidak apa yang seronoknya bagi potret seseorang (digantung) bersebelahan dengan orang yang korup dari segi moral,” katanya dalam satu kenyataan media semalam.

Lu tengok orang kapir pun tau malu letak gambar sebelah orang yang tak ada moral, itu baru letak gambar pun dia tak suka, dengan orangnya lagi la. Tapi gua heran la pulak juak2 penjilat BN ni sayang bebenor dengan presiden sex, beria-ia betul berjuang mempertahankan presiden kapir kaki sex ni, kalau kat luar negara da lama kena tendang, cuma kat Malaysia je standardnya macam itali kat tempat lain, pemimpin kaki sex semuanya bungkus.


Bila kita sebat diorang dengan isu ni cepat2 mengelak tapi satu dunia da tahu, umno dan mca bagai aur dengan tebing, irama dan lagu, isi dengan kuku, jadi juak2 penjilat umno merupakan juak2 penjilat mca, lebih tepat lagi juak2 penjilat presiden sex.

Tak tau malu ke, sekarang penjilat2 umno dan bloger2 upahan tak habis2 menyerang Anwar yang belum pernah dibuktikan terlibat dengan salahlaku sex. lain la presiden sex kesayangan diorang tu yang terang2 mengaku.

Lu orang tak pernah terpikir ke sebab pengakuan tanpa rasa malu dia ni, telah menjadikan zina tu sebagai sesuatu yang amat biasa. Apa lu orang da hilang akal ke.

Sekarang ni da jadi budaya bagi jantan2 sial dan betina2 sundal suka2 berzina tanpa segan silu, seterusnya bila terberanak sanggup buang bayi, dua tiga hari ni tak mendatangkan apa2 kesan ke kepada hati lu orang bila binatang2 ni sanggup membunuh nyawa tak berdosa, buang dalam perigi la, campak dari tingkat dua la, Tak pernah ke lu orang terpikir betapa parahnya akhlak manusia zaman sekarang ni.

Gua pernah tulis diruangan komen blog sahabat gua ISA, gua tulis secara sindiran, baca Sini gua kata penzina ni kalau kantoi kat jabatan agama tak perlu takut, gua buat perbandingan denda cuma 5ribu bukan kena sebat atau direjam, perbandingan gua lagi kalau kena tangkap curi biskut di supermarket pun denda 5ribu, jadi apa sebenarnya nilai keruntuhan moral. cuma 5ribu je ke. Tapi yang gua heran ada pulak kutu yang marah gua sebab menganjing.

Apa yang gua marah sangat ni, da la tiada tindakan konkrik dari pemerintah untuk mengubah senario keruntuhan moral ni malah menghalang pulak orang lain bertindak mengikut lunas2 Islam. Apa hudud dan qisas tu tak cukup bagus ke untuk permasalahan ini, kan haramjadah namanya tu.


Read more...

MCA kah kah kah

Presiden MCA, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek menyifatkan bekas presiden, Datuk Seri Ong Tee Keat sebagai tidak lagi relevan kepada parti itu.

Ini kerana katanya, Ong mempunyai peluang untuk membuat perubahan dalam parti ketika meneraju MCA selama 17 bulan, namun tidak melakukan apa-apa.
"Apa yang beliau lakukan hanya menghukum dan memecat mereka yang menentang beliau," katanya pada sidang media selepas perasmian Perhimpunan Agung ke-58 MCA, di sini hari ini.

Kah kah kah, rupanya dalam MCA ni berantakan, kata bersatu, berkerjasama, lepas tu kutuk pakatan berbalah la, bergaduh la. Rupanya dalam family sendiri bergaduh, kutuk mengutuk,mengata orang je lebih sendiri lebih teruk dan busuk.


Jadi mananya MCA ni masih relevan kepada pengundi, dalam parti sendiri pun tak boleh terpimpin ni kan pulak nak pimpin Malaysia, pegi da, baik jaga amoi kat hotel katerina tu je, dulu masa kantoi dengan amoi tu, situa ni kata jangan kutuk dia lebih2 dia ada bukti ramai lagi juak2 satu kapal di dalam BN lagi teruk, sampai sekarang sumbunyikan je cerita tu, kenapa.

Dalam beberapa hari ni pemimpin umprono juga mengaku kebobrokan mereka, hari ni giliran MCA, esok lusa mungkin MIC yang memang tersedia banyak isu, lepas tu PPP pulak, Gerakan da takyah cerita la memang da lama nak bungkus. Akhirnya bangkai yang ditutup selama ini da membusuk, akhirnya tuan rumah sendiri terpaksa mengaku, tapi rakyat da cukup menderita hasilperbuatan juak2 BN, memang da sampai masanya BN di Muziumkan,

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP