Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Saturday, November 5

2 binatang di Putera jaya

Diceritakan didalam sebuah hutan bandar (macam puterajaya) nie tinggal la berbagai-bagai jenis binatang.. Ada pun dalam banyak-banyak binatang nie terdapat dua sahabat karib iaitu seekor anak babi (panddy kutty la tu) dan seekor anak lembu (macam kat fedlot rm250juta)..
Pada suatu petang, sedang mereka melepak-lepak di sebuah taman hutan,
Babi : Eish, boring la plak kan kerbau..
Lembu: A’Ah, boring betul.. Kau pikir ape yang patut kite buat agar hilang boring kiter nie..
Babi : Ha, aku ade satu cadangan. Ape kate kite melukis. Kau lukis muke aku dan aku lukis muke kao.
 Lembu: Hm, ok gak. First ko lukis muke aku dulu pastu aku plak lukis muke kau.
Babi : Ok. Kau dok diam2..
5 minit kemudian……
Babi : Hah, dah siap, nah..
Lembu: Wa lawa nya kau lukis.. Ok sekarang aku plak lukis muke kau..
Maka anak kerbau pun mula melukis muke anak babi..
5 minit kemudian…
Lembu : Nah dah siap muke kau yang lawa ni..
Babi : (Muke tetiba jadi merah)(lalu marah kat anak kerbau)Ape yang kau lukis nie Kerbau???
Lembu: La betul la ape yang aku lukis tu.(Kerbau tak puas hati)
Babi : Nie bukan muke aku… Nie muke BABI..

Kah kah kah

Read more...

Ada sekor lagi lembu

Pensyarah undang-undang Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Prof. Dr. Abdul Aziz Bari dinasihat meletakkan jawatan sebagai pensyarah jika benar-benar mahu bercakap di atas pentas politik dan tidak perlu menunggu tindakan daripada universiti tersebut.
Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata, universiti adalah institusi yang mengutamakan pencapaian akademik dan perlu berada dalam keadaan neutral demi mencapai matlamat menjayakan bidang pendidikan.

Malaysia ni agak pelik gua kadang2 tak faham kenapa la ada lembu yang suka lantik lembu jaga orang2 bijak. kan tak pasal2 nampak sangat ke lembu an nya. Weeeii wak kalau lu tak suka pensyarah bercakap pasal politik lu buat je satu akta yang memansuhkan  krusus sains politik, senang biar semua orang Malaysia tak yah belajar politik.

Gua dengar mamat ni akan ganti Ghani untuk jadi menteri besar Johor, lepas pilihanraya akan datang, kalau betul la, malang sungguh gua sebagai warga johor dapat menteri sebangang ni. Gua ingat kutu dibawah ni pun lebih pandai dari mamat ni

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP