Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Monday, October 10

Wak Din Pagoh mana yang betul ni

Hari ini tiada berita menarik yang dapat gua kongsikan, cuma berita demo yang dilakukan puak2 bangang yang marah kepada LGE, tu pun berlaku di kawasan Segamat dan gua pun malas nak ambil pot sebab puak ni da ketingalan zaman, LGE da melawat tangkak baru nak sibuk buat demo, demo yang dibuat pulak tu berasaskan laporan utusetan malaysia, yang memang terkenal sebagai paper fitnah aula, kalau dalam alam siber lebih kurang jijiknya dengan papagomo la. Tanpa membuat kajian dan mempunyai bukti LGE berkata memburukkan Johor, kutu2 berahak ni sibuk mengadakan demo, dan entah macam mana pulak tiba2 Nama Sultan gua boleh terbabit, puak2 ni sebenarnya merupakan penderhaka kerana melanggar titah sultan supaya tidak bercakap bagi pihak baginda.

Ok la gua malas nak tulis panjang cerita kutu2 piang ni, sebab nampak sangat bangang nya, buat malu orang Johor je, da tak pasal2 satu Malaysia tahu ada ujud manusia2 bangang kat Johor ni, dan Gua pun tak nak la nama Sultan gua terpalit dengan insiden ni. Gua selama ini mengagumi kepintaran Sultan2 gua yang berjaya mengelakkan Johor dari dijajah sehingga la di NAUNGI pada akhir abad ke 18.

Gua suka perkataan di NAUNGI yang digunakan oleh prof Kang Kong Kim sebab dia ahli akedemik dan sejarahwan ulong, berbanding dengan perkataan di JAJAH yang disebut kan oleh Wak Din Pagoh sebab siapa la Wak Din ni, bukan ahli akedemik dan bukan juga sejarahwan cuma manusia yang hanya pandai dalam bidang putar belit sehingga Johor Baharu hampir pupus di beli oleh orang2 singapore. naungi

Kata2 Wak Din ni kadang2 membingungkan otak gua, ok la katala betul Johor ni dijajah British dan merdeka pada tahun 1957, jadi sebelum tarikh 1957 ini bermakna siapa yang bekerja dengan kerajaan adalah pegawai british. jadi siapa yang menentang pegawai british ni tak boleh la dianggap penganas. Tapi menurut Wak Din pula siapa yang menentang british pada masa itu adalah penganas. tu sebab otak gua bingung, mana yang betul ni.jajah

Jadi kesimpulannya pada gua la Wak Din ni kencing bahawa Johor dijajah, sebab tu gua suka pada kata2 prof Kang kung Kim, Johor ni di NAUNGI, baru logik sikit siapa yang menentang pegawai kerajaan masa tu ada la penganas, sebab Johor tak pernah dijajah. Johor cuma di NAUNGI, jadi sejarah kena diperbetulkan,


Read more...

BN betul2 terdesak

Salam,

Malam ni 8/10/11, ada majlis meraikan bakal jemaah haji di kg separap. majlis yang sepatutnya elok, bertukar menjadi majlis ceramah politik oleh anggota BTN dari UTHM. Cukup keras menipu orang kampung dengan mengatakan bahawa PR bahlol, tak reti jadi kerajaan. Habis orang kampung kena tipu dengan cerita budget, kena tipu bahawa kelantan mundur, kena tipu kononnya PR akan mengambil duit kerajaan dan dibahagi-bahagikan. Bodoh punya ketua kampung dgn JKKK. Dah lah korang bodoh, ko jadi agen pulak menipu orang kg. Apa yang ko dapat dgn menipu org kg? Dapat dosa ada la.

 Dari : Metaphysics

Gua Tertarik dengan cerita n komen sahabat gua ni da lama gua tak jumpa dia dan dia ni katanya da cukup meluat dengan tektik kotor UTHM yang da mula jadi sarang kaki ampu dan agen BN. sekarang ni BN betul-betul dah terdesak mengunakan apa sahaja cara, samada di kampung atau mana tempat asal dapat jadikan platform diorang gunakan, nak harap rakyat datang untuk ceramah politik diorang ayam, kambing je yang akan datang.

 Jadi nak memudahkan cara, jemput orang untuk majlis macam diatas majlis meraikan orang nak pergi haji diorang gunakan sebagai tempat melalak menabur fitnah keatas pakatan, bagi kutu yang dungu terima bulat2 apa yang diorang cakap, bagi yang berfikir alhamdullilah la, yang kelakarnya fitnah yang diorang jaja kat kampung adalah kalau Pakatan menang habis duit rakyat kena sapu bahagi2kan. Bagi yang befikir bagus la dibahagi2kan dapat juga rakyat merasa kan selama ni duit rakyat kan difaraid antara penyamun2 BN.

Kalau gua tengok dari gerak kerja BN sekarang ni gua rasa macam dah dekat je nak pilihan raya. lepas ni gua pasti BN akan lebih aggrasif menghentam Pakatan dengan fitnah dan isu2 rekaan mereka, Jadi pakatan jangan pulak dah rasa selesa tak bergerak lagi. masa belum terlambat, jangan da dekat dengan pilihanraya baru nak menyebuk lak, bangun la weeeiii jangan tidur je 

Sekarang ni BN tengah buat perang pusing sikologi, apa yang diorang buat, diaorang kata orang lain buat, kat tv sekarang sibuk tayang iklan 13mei, kalau lihat dari iklan tu seolah2 tuduh pakatan punca ketegangan kaum dan sekarang ni pakatan memainkan isu kaum, makcik dan pakcik tok2 kat kat kampung apa lagi komen la, macam2, ... 

 

Read more...

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP