Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Saturday, August 27

10 rekod dunia dr malaysia 3 oleh saifol

Malaysia merupakan negara yang begitu maju malah lebih maju dari negara termaju, dalam mencapai maju ini berbagai2 rekod dunia telah dilakukan oleh rakyat malaysia, tetapi malangnya rekod dunia tersebut tidak dimasukan kedalam world guniess record. Dibawah ini gua senaraikan 10 rekod dunia yang pernah dan akan di lakukan oleh rakyat malaysia
1.Umur- Malaysia mempunyai manusia paling ramai berumur lebih 100 tahun dan masih kuat dan sihat, jika anda sangsi sila rujuk daftar pemilih SPR

2. liwat- Belum ada lagi dalam dunia seorang menjadi peliwat internasional, tetapi di Malaysia ada seorang telah dikatakan meliwat berbagai bangsa dan keturunan. pertama beliau dikatakan meliwat Dr Munawar warga pakistan, kedua meliwat Sukma Dermawan warga Indonesia, ketiga Pemandu teksi dari New York, keempat pemandu isterinya Azizan dari Malaysia. bukankah satu luarbiasa seorang mampu meliwat berbagai bangsa dan warganegara

3. perkataan tidak releven- perkataan yang paling banyak diucapkan oleh seorang hakim semasa mengadili kes anwar kerana hampir semua jawapan Anwar disertakan dengan perkataan not releven. jadi ini merupakan rekod dunia perkataan sama yang disebut paling banyak kali dalam satu kes.

4. Perkataan correct- Perkatan yang paling banyak disebut oleh seorang peguam semasa berbual dengan seorang bagi mengatur pelantikkan hakim, correct,correct,correct...

5.Rampasan baju- aktiviti pelik pihak polis yang telah merampas beribu2 helai baju t bersih merupakan rekod dunia kerana belum ada negara lain melakukannya

6.Bil air paling tinggi dalam dunia untuk sebijik rumah badak yang mencecah puluhan ribu.

7.Pembelian kapal selam yang melibatkan nilai komesen paling tinggi bagi stu urusniaga.

Tpi yang gua lebih berminat adalah rkod terbaru yang dicatitkan oleh Saifol Bukari yang mampu mencatitkan berbagai rekod dunia dalam satu masa.

8.Berak- Manusia luarbiasa ini merupakan pemegang rekod dunia bagi tidak membuang air besar paling lama yaitu selama seminggu

9.Dubur- kemampuan dubur beliau untuk menyimpan dan menjaga dna supaya tidak tercemar merupakan perkara yang amat menakjubkan.

10. kebolehan beliau untuk menyimpan berbagai dna dalam dubur beliau dna x, y, z dan diakui oleh pakar forensik Malaysia merupakan suatu rekod yang mungkin sukar di dipecahkan oleh orang lain.

Read more...

Dr Hasan kena kurangkan songeh

Exco kerajaan negeri Selangor Datuk Dr Hasan Ali hari ini mengumumkan penubuhan Unit Selamat Akidah yang akan bertindak sebagai platform menerima aduan dan permohonan bantuan daripada umat Islam di negeri itu.

Yes ini baru gua sokong tapi kenapa lambat sangat nak bertindak,kenapa tak awal2 lagi, tapi apa pun tindakan begini memang tepat pada masanya, gua rasa bukan setakat diselangor je Unit ini patut di tubuhkan tapi dinegeri2 lain juga perlu.

Menurut Hasan, Unit Selamat Akidah akan bekerjasama dengan Lembaga Zakat Selangor dan badan sukarela yang prihatin untuk membantu umat Islam.
“Lembaga Zakat Selangor akan menamakan kakitangan yang dikhususkan untuk memproses permohonan yang diterima dan sekiranya permohonan-permohonan tersebut menepati syarat dan peraturan yang dikenakan maka bantuan segera yang sewajarnya akan dikeluarkan kepada mereka,” katanya.

Ekoran penubuhan unit itu, beliau meminta mana-mana umat Islam yang mahu mendapatkan bantuan agar memberikan maklumat kepada Unit Selamat Akidah.

Tapi yang ini gua suka komen sikit, walaupun kebiasaan nya perancangan yang dilakukan bertujuan baik tetapi perlaksanaan nya macam lepas batuk ditangga je. Kalau benar la unit ini mahu bergerak jangan pula lepas ini banyak pulak songehnya penuh dengan kerenah biokerasi atau hangat2 taik ayam je,
Gua kata macam tu sebab selalunya sikap sambil lewa pihak yang dipertanggunjawabkan menyebabkan berlakunya kelewatan dalam menyalurkan bantuan dan telalu banyak peraturan dan syarat menyulitkan rakyat untuk berurusan.
Dr hasan kena kaji kenapa mereka ini lebih suka pergi memohon bantuan kepada gereja tapi bukan kepada pihak yang sepatutnya. Jangan terlalu banyak hanky panky kalau nak membantu



Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP