Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Sunday, July 1

dah jadi nenek pun berhutang ptptn

Timbalan Menteri Kewangan, Senator Datuk Dr Awang Adek Hussain (gambar) menjelaskan beberapa keraguan berhubung hubungannya dengan ahli perniagaan, Chung Hon Cheong semasa beliau menjadi Penolong Gabenor Bank Negara.

Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail berkata, keraguan itu timbul ekoran beberapa fakta dan transaksi kewangan yang membabitkan mereka berdua.

Menurutnya, Hon Cheong yang juga pemilik serta pengarah syarikat SunPrestige Sdn Bhd  didakwa memperoleh kontrak mencetak nota RM2 sebanyak 100 juta keping semasa Awang Adek memegang jawatan tersebut.

Ekoran itu timbul keraguan apa hubungan ahli perniagaan berkenaan dengan Awang Adek dan keluarganya yang didapati mempunyai hubung kait yang kuat dengannya.


“Mengapakah pada tahun 1999, Awang Adek menjual rumahnya di Damansara kepada Vertex United Sdn Bhd yang dimiliki Hon Cheong pada harga RM550,000?

“Kedua, mengapakah Hon Cheong menerusi Ultimate Holidays Sdn Bhd membuat pembayaran penerbangan Awang Adek ke Tokyo untuk trip penerbangan 28 Jun 1999 hingga 1 Julai 1999?.

"Ketiga Hon Cheong turut juga dikatakan membayar ansuran bulanan kereta Honda Civic 1.6 milik isteri Awang Adek sebanyak RM2,122 sebulan.

“Ada banyak lagi maklumat mengenai pelbagai pembayaran insurans hartanah, pembayaran cukai jalan, pembelian kereta, bayaran pengaturan permainan golf, pembayaran bil telefon yang membabitkan Awang Adek dengan Hon Cheong,” katanya.


Tengok dalam sedap nak mefitnah anwar terbuka satu lagi najis umno yang cuba ditutup sehelai daun, mana nak letak muka beb.   dah kantoi apa pun tak boleh.


Dah banyak sungguh busuk umno ni didedahkan tapi masih ramai si bingai yang masih percaya umno tu suci, mengikut kata kerani gua pija, umno dan najis bagai irama dan lagu.


Pak cik, mak cik umno yang dulu bela melayu da berkubur la pakcik yang tinggal cuma umno yang sedang membaham harta rakyat, yang bakal menjahanamkan bangsa melayu. Cerita banyak pun tak guna mak cik nama Hon Cheong tu milik melayu ke? 


Semakin lama umno ni berkuasa semakin rakus diorang tibai harta rakyat, seolah-olah dah ada lesen besar je.


Hari ni bila gua berbual dengan kerani gua pasal ptptn gua terkejut gila beb. Setiap bulan kena bayar hutang ptptn RM350 selama 360 bulan mak ai, umur dia sekarang 21 tahun nak bayar habis hutang umur dah cecah 51tahun dah jadi nenek tu, hutang belum habis lagi. Kan gila namanya tu, kena yang mampu bayar tak pe, kena yang tak dapat kerja lepas grad mahu menanah beb bayar hutang.


 gua dengar hutang dia sebenar cuma Rm60000 tapi bila campur bunga (riba la tu) sudah jadi Rm72000. perh kerja gila la beb. Gua harap si pija ni dapart kawin dengan orang kaya boleh satle hutang dia, tapi kalau la dia berterusan kerja dengan gua jawapanya sampai tua la tak merasa naik kereta. kesian beb.


Tapi gua heran la kenapa la orang melayu ni susah betul nak berubah kepada keadaan yang lebih baik, kenapa masih lagi nak sokong si zombi umno ni, kan umno dah mati tapi kononnya hidup balik.



Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP