Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Tuesday, December 13

Kuda tua ni lagi

Bekas Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir Mohamad hari ini berkata Barisan Nasional (BN) berada dalam kedudukan yang baik untuk memenangi pilihan raya umum akan datang, yang mungkin diadakan awal tahun depan.
Bagaimanapun, beliau berkata, persoalannya ialah sama ada BN akan memperoleh majoriti, memandangkan sebuah kerajaan yang lemah akan diserang oleh pembangkang, yang akan mewujudkan isu untuk melemahkannya.

Adusss dah tak de orang lain ke nak suruh, asik2 situa ni lagi digunakan untuk berkempin bagi BN, apa BN memang da tak de orang lain ke nak dibawa kedepan, perlu juga kuda tua ni jadi tunggangan BN. lu orang tak kesian ke, oksigen dah kurang pun lu orang lanyak jadi pencacai, apa la lu ni. Hampir tiap hari mesti ada berita dari kuda tua ni. ish ish ish

Sekarang ni gua tengok BN da kehabisan isu, terpaksa la reka cerita Tentang Hasan Ali tak jadi calon, kalau betul pun apa salahnya.yang lu orang umno sibuk apahal, lu orang pun kata nak gantikan kuda-kuda tua pencacai lu untuk pilihanraya yang akan datang, apa lu ingat Hasan Ali tu muda belia lagi ke, biar la dia berehat.

Satu lagi kan Hadi awang cakap belum buat keputusan mana nak letak calon dan siapa calon yang bakal bertanding, gua ingat la Utusan ni guna bomoh sarawak ke, orang belum buat apa2 dah boleh ramal suka hati mak bapak dia je, apa kejadahnya ni beb.




Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP