Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Thursday, November 24

Masih ada yang sayang

setapak langkah sebelum menjadi nyata...


foto: jika anda pandai mana satu Annisa dan mana satu An-Nur?

misi mengumpul dana rm500ribu untuk pembiayaan rawatan dan persekolahan untuk Annisa dan An-Nur ke luar negara sudah bermula. Apa sangatlah kelajuan aku suami isteri dengan membawa dua orang anak ke sana ke mari. Namun dengan pemberian laptop, blackberry dan beberapa bantuan oleh blogger Ummu Asiah sekeluarga walaupun mereka sendiri sibuk dengan urusan harian termasuk naik turun mahkamah kes Protes dahulu meringankan sikit kerja.
Juga abang Hasan Suyut yang sangat pantas bertindak mengirim bantuan dan maklumat untuk kami. ya! Beliau telah merasainya maka aku rasa sebab itulah beliau bersedia bekerjasama dengan cukup baik.
Sumbangan kawan-kawan pembaca blog ini aku hargai juga. Ada yang kecil tapi nilai bukan ukuran, keikhlasan kalian aku hargai. setitis jadikan laut sekepal jadikan gunung. Author Faethal, Faizal dari Canada, ada juga yang tak mahu bagi nama dan merahsiakan diri, terima kasihlah! bolehlah buat beli itu ini kertas, dakwat printer, petrol, tol bla..bla...
Siang tadi kami berunding dengan sahabat dari Yemen yang sudi mengiklankan di dalam majalahnya. Kami juga sedang berusaha mencari dana iklan di Arab kerana menurut sahabat ini, iklan di Arab efektif tetapi sangat mahal boleh menjangkau sehingga RM5k untuk satu hari saja. Kami akan cuba.
Terus mendapatkan kerjasama beberapa doktor pelatih seperti Dr.Kong yang berkomunikasi dengan Pusat Rawatan di China kerana masalah bahasa kita dengan pihak sana.
Malamnya melalui kawan aku si Kecik@Fiqtry, dia memperkenalkan Shin-Shin, amoi comel yang berusaha menterjemahkan website China ke dalam Bahasa Melayu dan Inggeris di The mInes tadi...
kepada yang terus beri sokongan, terima kasih! Aku mengaku berada di dalam situasi yang amat sensitif sekarang kerana sebarang komen yang berbentuk gurauan pun adakalanya mengguris walaupun mungkin kalian tak bermaksud begitu.
Beberapa rundingan sedang dijalankan lagi. Moga sinar itu cepat sampai ke alamku.
Sila klik sini

 Kepada yang ingin menghulurkan bantuan boleh berhubung terus inbox ke Facebook Ronasina Kartunis. Atau email kepada ronasina@gmail.com

Read more...

Fatwa Ostad Zahid



Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, masalah kekurangan air bersih di negeri tersebut perlu dijadikan penanda aras utama mengenai keupayaan kerajaan Pas yang memerintah Kelantan kini.
"Hadis ada menyebut bahawa akal yang sihat terletak pada badan yang sihat dan badan yang sihat terletak pada apa yang dinikmati oleh badan, termasuklah air sebagai salah satu bahan utama pemakanan kita.
"Oleh sebab itu, tolaklah makanan yang tidak elok dengan cara menolak orang (kerajaan) yang tidak dapat memberi makanan yang tidak elok (kepada kita)," katanya pada sidang akhbar di Kementerian Pertahanan di sini hari ini.

Cantik Al ostad zahid telah memudahkan kerja Ustaz dari pas, mari kita ikut saranan beliau kita tolak orang yang jual makanan sos tiram 1malaysia yang beracun, susu 1malaysia yang menyebabkan keracunan makanan, beras nasional yang penuh habuk dari berasnya. apamacam ada berani orang umno buat ostad lu orang dah bagi fatwa tu. kah kah kah

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP