Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Sunday, October 9

Syyyy diam2!!!!! jangan rakyat tau

Dari semalam telefon kat rumah gua ada problem, streamyx pun tak blh masuk, gua da buat laporan kata diorang akan dibaiki dalam tempoh 24jam, gua tengah tunggu ni, gua cuma geram bil bulan lambat byar sibuk gila perkhidmatan macam s...l.dengar cerita nak naikan cukai perkhidmatan kepada 6% pulak tu. dah dekat dua hari juga gua tak dpt updet en3, dan gua pun byk terlepas info,tv langsung tak boleh dipercayai, paper lagi la gua tak pernah beli membazir duit gua je bayar cerita merapu dan fitnah dari dia orang.

dalam belek2 merayau dalam internet gua tertarik artikel ni:
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menyeru semua anggota Barisan Nasional (BN) agar merapatkan kerjasama dan menghentikan pertikaian.
“Kita mesti bersedia dan persediaan kita mestilah merangkumi semua aspek tetapi yang lebih penting lagi ialah kita mestilah tidak mencetuskan masalah,” katanya pada majlis penerangan perdana Wilayah Persekutuan anjuran BN Wilayah.

Kah kah kah, najib akhirnya mengaku BN berantakan, berebut kuasa, berpecah belah. Yang gua heran tu najib ni lambat cerdik sebab dah lama la weeiii lu orang berpecah belah masing2 sibuk berebut kuasa. kuasa bagi lu orang bermakna duit, dapat kuasa masyuuukkk!!!!! halal haram belakang cerita. terbaru mamat kaki rasuah yang didapati bersalah oleh parti sendiri kini diberi tugas sebagai pengerusi Felda akan ketawa besar masyyyuukk!!! bila felda akan di senaraikan, Patut la gua rasa macam ada yang tak kena je masa najib lantik dia jadi pengerusi felda, lu pun tahu siapa najib n felda ni kan jadi faham2 je la,

Sekarang ni gua tengok najib ni da mula cerdik sikit dah mula ikut mentor dia, mahahtet, dulu masa mahahtet jadi PM, siapa yang di kekalkan dalam kabinet, leong sek, samy, rafidah, berahim katak, semua mamat berproblem senang nak control, bagi glc pula tajudin dan beberapa kutu lagi gua lupa nama, semua kaki bermasalah senang jadi puppet. Najib pulak ikut sekarang jadi syyyyyy diam2!!!!! jangan rakyat tau

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP