Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Thursday, December 1

Adegan membodek bermula

Lebih ramai anggota Umno patut menyatakan hasrat tidak bertanding dalam Pilihan Raya Umum ke 13 (PRU-13) akan datang sekiranya ada calon lain yang lebih baik bagi meringankan pucuk pimpinan memilih calon boleh menang.

Naib Presiden Umno Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata: "Ini akan memberikan Perdana Menteri selaku Presiden parti Datuk Seri Najib Tun Razak melakukan kerja dengan lebih mudah dan dapat mengelakkan lebih ramai yang terentak hati atau berkecil hati."

Kah kah kah apa punya cerita ni beb, kalau berani lu buat dulu lu tak nak bertanding baru ada rasa beb, yang lu tak pasal2 suruh orang lain tak bertanding apa hal beb, mana boleh macam tu beb, dalam umno ni kena berebut beb jadi calon kalau tak mana boleh masssuuukkkk. lubuk emas tu takkan nak biar orang lain gali lu pulak nak tengok je gigit jari.

Tapi pasal lu dah bagi nasihat untuk orang jangan bertanding gua rasa lu patut mulakan dulu, dah banyak penggal beb lu bertanding masuukk pun dah cukup lebat bagi la orang lain pulak rasa, tak baik beb makan sendiri, pelahap namanya tu. Lagi pun lu bukan ada bagi apa2 sumbangan besar pada umno ni, yang lu bagi semua idea kitar semula je, bos cakap a lu pun sibuk cakap a, jadi apa sumbangan lu baik bila lu nak cakap je lu mainkan cd ucapan bos lu tak yah penat2 buang air liur benda sama je.

Tapi gua nak tabik dengan lu hari ni, sebab lu punya cakap ada beza sikit dari biasa, bila lu cakap suruh lebih ramai anggota tarik diri dari bertanding tu idea baru, bravo, bravo, bravo. ada juga rupanya lu idea beb.

Presiden parti tidak mahu meletakkan parang yang tajam untuk memenggal leher orang yang tidak lagi boleh memberikan kemenangan kepada parti, namun kita sendiri mesti lakukan muhasabah pada diri. Kalau kita tidak boleh memberikan kemenangan kepada parti lagi maka kita perlu mengundurkan diri," katanya.

peehh punya la manis ayat mengampu, apa macam bos ada suka ka? ok la teruskan membodek, gua nak tengok ayat2 power dari lu

Read more...

lembu

Gua ingat bila dalam perhimpunan lembu akan ada idea baru untuk lembu2 ni rupa2 rupanya seperti biasa lemabu2 ni meraung pasal survival lembu, macam mana nak mengekalkan kuasa, kemudian pemimpin lembu bercakap pasal transfomasi.disambut oleh lembu lain transfomer. jadi pada gua tak de apa pun benda baru biasa je.



Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP