Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Saturday, August 4

Ini kah jasa umno


Nak lebih jelas lu gi sini
Tengah gua merayau kat dalam Fb ada seorang sahabat bagi link ni, suruh tengok, terperanjat beruk gua beb macam mana nak sebut dengan perkataan beb, tergeliat lidah nak sebut berape banyak hutang rakyat Malaysia. Gila babi la beb, setiap orang termasuk yang tua, yang koma, yang baru lahir kena tanggung hutang sebanyak $4,166.47. Hutang negara berbanding dengan keluaran negara kasar pulak 52.2%. 

Umno ni dah gila ke apa, nak bangkrapkan negara ke apa? Ini la jasa Umno yang dok dipertahankan oleh pencacai-pencacai umno selama ni, ini ke yang dikatakan pandai memerintah, ni bukan pandai tapi goblok beb, hancur negara beb kalau dibiarkan duduk dalam gengaman umno haramjadah ni.

lu tengok pula perubahan pada hutang dari tahun 2010 ke 2011 sampai 15.8%, ni kalau dibiarkan dalam tak sampai 6 tahun hutang negara boleh jadi naik 2 kali ganda dari sekarang. 

Pakcik Makcik yang dok karat menyokong umno tolong la selamatkan genarasi atau kehidupan anak cucu kita di masa hadapan, takan la kita sanggup meninggalkan generasi kemudian dengan beban hutang yang gila babi banyak. Tak sayang atau kesian ke kepada anak cucu kita nanti.

Apa kita nak biarkan ke nama Melayu atau Malaysia ni hanya disebut dalam sejarah sahaja sebagai negara yang pernah ujud tapi musnah dek kerakusan umno memerintah.

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP