Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Thursday, October 18

}Pandai situa ni mengelak


dah lama gua tak menulis dalam blog ni. sibuk sikit tapi sebab utama gua adalah gua tak tahu mana satu nak ditulis terlalu banyak busuknya umno sehingga nak tulis mana satu busuknya pun gua tak tahu nak tulis.hari ni gua terpandang pulak artikel ni pasal situa kurang oksigen ni meroyanmenepis bukan dia punca perpecahan melayu dengan tetiba gua terus teringin menulis.
KUALA TERENGGANU – Tun Dr Mahathir Mohamad menafikan tindakannya memecat Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada kerajaan pada September 1998 menjadi punca kepada perpecahan di kalangan orang Melayu.
Sebaliknya bekas Perdana Menteri itu berkata, perpecahan orang Melayu di negara ini sudah pun berlaku sebelum Anwar dipecat dari Kabinet dan Umno iaitu apabila tokoh negarawan, Allahyarham Datuk Onn Jaafar mencadangkan supaya orang bukan Melayu boleh menyertai Umno.
Situa ni memang tak pernah mengaku kesalahan dia. dia akan tetap letakan salah pada orang lain pelik tapi benar orang yang bernama mahathir ni.
setakat gua rasa melayu tak pernah berpecah melayu tetap melayu. yang berpecah tu cuma omongan kosong pewaris penjajah ni. sistem pecah perintah yang di amalkan british cuba dimainkan oleh umno sejak mula penubuhannya. umno mmg bijak mengatur strategi untuk memanipulasi minda orang melayu supaya kelihatan orang melayu ni akan hilang kuasa jika parti lain selain umno berkuasa.
apa yang dibuat adalah memberi omokan sehingga sebahagian keci rakyat yang kurang bijak mindanya terpedaya dan seterusnya begitu taksub dengan apa yang di katakan pemimpin umno. itu la yang terjadi kepada penari ponggong. pelempar cat. pelempar kasut kedalam masjid. cuba berlagak pejuang bangsa sedangkan dirinya menjadi lembu yang dicucuk hidung oleh umno.
pegi la dengan selogan perjuangkan melayu yang umno war2 kan. kalau benarlah umno ini pejuang melayu tak mungkin melayu ni duduk sebagai bangsa termiskin dibumi sendiri.
kalau kita lihat secara mendalam pula selain dari pengikut yang rela menjadi lembu ini. umno juga mendapat sokongan hebat dari manusia-manusia hipokrit. yang matlamat utama hanya untuk membesarkan perut. manusia ini yang paling bahaya. kerana kekayaan sanggup menjual bangsa demi kemewahan sementara.
benar ke ibrahim ali. hassan ali. ezam mohd nor. zulkifli nordin ini semua pejuang bangsa. sendiri mau ingat.
di kampung berebut pencacai umno nak menjadi ketua kampung ketua cawangan semua ni kerana apa. bukan mereka ni tak tau pun ramai yang lebih layak berbanding mereka tp dek kerakusan kuasa n material berebut sakan semua. itu baru komuniti kecil.
lihat pula perebutan yg berlaku di peringkat pemilihan pemimpin tertinggi umno. sanggup mengunakan wang yg banyak untuk terpilih. perjuang bangsa ke mereka ni semua atau pejuang perut sendiri.
semua orang tahu kalau terpilih sebagai pemimpin tertinggi umno bermakna mereka telah bertemu dengan lubuk emas. jadi jangan kata nak perjuangkan bangsa. kalau bangsa boleh dijual sibangsat ni pasti akan jual

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP