Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Saturday, November 19

jejak kasih melayu india

Ahli perniagaan Malaysia Mirzan Mahathir dinamakan dalam afidavit di mahkamah India berkaitan siasatan dalam pembangunan Pelabuhan Kakinada di Andhra Pradesh.

Mirzan, 51, telah memperoleh projek itu semasa bekas ketua menteri negeri Chandrababu Naidu memegang jawatan.

Dokumen setebal 2,424 muka itu menyatakan bahawa sebuah konsortium yang diterajui Mirzan memperoleh pembesaran pelaburan laut air dalam pada 1999.

Memang benar la kata pepatah, kemana tumpahnya kuah kalau tak kenasi, atau lebih tepat bidalan ni, umpama sirih pulang ke gangang. seperti juga program jejak kasih. macha ni kembali semula kenegara asal moyangnya. kah kah kah. melayu, melayu.



Read more...

Isa sabu

Kewibawaan calon yang boleh membawa kemenangan pada pilihan raya umum adalah lebih penting daripada tahap kesihatan mereka, kata Menteri Besar Perlis Datuk Seri Dr Md Isa Sabu hari ini.

Beliau berkata walaupun tahap kesihatan boleh diambil kira sebagai kriteria pemilihan calon, apa yang lebih penting ialah mereka perlu berwibawa dan mendapat sokongan pengundi.

Kata-kata tak masuk akal menteri besar yang bakal pupus, bangang sungguh, apa lepas ni BN perlis akan cari calon kitar semula yang dah nak nazak ke.

kalau tahap kesihatan tak tip top boleh ke berkhidmat secara berkesan kepada rakyat. weeiiii rakyat bukan tengok calon sangat la weeeii yang ditengok amanah ke tidak, pas tu parti apa yang diwakili, kalau kat johor batang pisang dipakaikan bendera BN pun boleh menang, pelakon filem lucah pun boleh jadi presiden, pondan gay pun boleh jadi menteri, lu cerita apa beb.

Jangan buat cerita merapu la beb, cerita basi yang diputar semula dah tak laku la beb.


Read more...

kebabian jabatan agama

Kurang 12 jam acara kemuncak Miss Borneo 2011 di sini malam ini, lima peserta pertandingan ratu cantik itu yang beragama Islam dipanggil memberi penjelasan Jabatan Agama Islam Sarawak (JAIS) hari ini.
Mereka dikatakan berpakaian menjolok mata dalam gambar promosi acara itu yang disiarkan sebuah akhbar tempatan sejak minggu lalu sehingga menimbulkan perasaan kurang senang umat Islam di negeri ini.

Betina sundal ni kenapa diberi konseling je, Jabatan agama apa ni, cukup islam ke jabatan ni, ke Jabatan ni singkatan kepada Jabatan agama islam sesat (JAIS).

Bila Fasha sanda, Zarina, dan betina sundal lainnya nak kena konseling tak pun diambil tindakan, kenapa ada wujud banyak sangat pilih kasih, apakah jabatan agama ni akan meneruskan kebabiannya hanya menutup mata bagi manusia yang da popular dan hanya bertindak terhadap ikan bilis yang baru nak naik.

Apa cukup gembira ke jabatan agama kalu anak melyu islam terus-terusan buang anak, bermukah sesuka hati, tegok air kencing syaitan banyak2.

Kenapa sebelum ni beria-ia benar jabatan agama sibuk tangkap Dr asri, bob lokman, khalid samad, mudarat benar merka semua berbanding dengan betina2 sundal yang  gadaikan body untuk ditonton oleh khalayak, atau memang orang di jabatan agama memang kerjanya suka mengurut bebird bak kata Zarina.

kesialan manusia dalam jabatan agama ni gua rasa da sampai peringkat maksimum, apa suka sangat ke makan gaji haram sedangkan amanah kerja di buat sambil lewa je.

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP