Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Thursday, June 28

kenapa telanjangkan sultan gua

Sebelum ni gua pernah tulis bertapa sayangnya gua kepada sultan gua, hari ni gua bertambah hairan, kenapa blog uncleseeker masih mampu terus-terusan menhina sultan gua, gua sebagai rakyat dibawah jajahan takluk Johor begitu kecil hati disebabkan tiada apa tindakan terhadap pemilik blog ni, muskil sungguh.

Siapa sebenarnya uncleseeker ni samapai begitu kebal menelanjangkan institusi raja Johor, gua rasa di Johor ni bukan main ramai pendekar (kononnya) yang amat setia kepada Raja tapi kenapa semua senyap, atau sebenarnya ada tangan ghaib yang duk dibelakang uncleseeker ni, Pihak polis pun tiada sebarang tindakan tu yang lebih pelik ni, pehinaan demi penghinaan kepada sultan gua ni gua rasa sudah sampai keperingkat gila babi la.

Gua rasa kalau la yang duduk kat belakang uncleseeker ni orang pakatan mahu satu Malaysia kena londehkan, tapi bukan nak menuduh tapi kenapa kebal sangat dia ni, kenapa tindakan double standard belaku kepada Nizar yang cuma beri komen sedikit yang pada gua tidak pun boleh mencalar ke kuasaan raja johor, adakah puak haramjadah ameno kat belakang dia,

Apa sebenarnya motif disebalik cerita uncleseeker ni, habis telanjang semua cerita Sultan gua. Ni yang gua betul-betul tak puas hati ni. Gua pun macam hang tuah taat kepada raja?

Ada siapa yang boleh bagi kat gua sikit story tentang perkara ni, kemuskilan gua ni dah cukup membuak-buak untuk mendapatkan kepastian,

Setahu gua selama ni apa je yang puak umno buat memang kebal, tapi kenapa tiba-tiba uncleseeker muncul mahluk kebal baru di Malaysia. pelik kan.

Apa pun gua kenapa lancang sangat telanjangkan sultan gua. panas hati gua beb.

28 comments:

wonder why June 27, 2012 at 10:20 PM  

Biasalah Beb,Kalaulah pemimpin HARAM JADAH,keturunnya semua anak HARAM JADAH.Siapa berani usik Umno, yang sudah lama mati,hidup semula. Nampak sangat, tiada arahan dari atasn untuk diambil tindakan. KPI jabatan Kerajaan, Jangan usik, kalau menyebelahi UMNO.

Anonymous,  June 28, 2012 at 8:49 AM  

Lu punya sultan ke? kah,kah,kah buat malu kompeni jer

mr edz June 28, 2012 at 9:20 AM  

lu sayang sultan lu ker? hehehehe sultan lu sayang lu tak?

Anonymous,  June 28, 2012 at 10:50 AM  

Lu sayang...betul2 punye sayang,orang lain....sayang ade makne....hehehehehehe....wa pun sayang gak ngan lu punye sultan....

Anonymous,  June 28, 2012 at 12:25 PM  

Agak-agak juga la nak sayang sesorang. Negeri gua tidak ada Raja atau sultan.

Negeri gua amat aman damai sekali.

Sultan lu teruk sangat. kereta punya la banyak. Sultan apa macam ni?.

Tidak perlu sayang seorang pemimpin kalau pemimpin itu bermewahan dgn harta rakyat.

Teruskan uncle seekers.

TAHNIAH uncle seekers

MOH KEMBARA June 28, 2012 at 12:31 PM  

Salam Yob,

Uncleseeker banyak pendamping ha ha ha!

Anonymous,  June 28, 2012 at 1:06 PM  

lu sayang sultan ke?
lu dah tanya sultan sayang lu ke?

lu x sayang ke batu putih kena rembat?
lu x sayang ke tanjung pagar dah melepas?

sultan ada atau tiada tiada beza...lebih baik xde...
sebab sejarah telah bukti sultan adalah GAGALIST x pandai jaga negeri hingga terjajah....

siapa jual singapura ke mat salleh?

Anonymous,  June 28, 2012 at 4:37 PM  

bai kalu cter 2 x btl suwoh r saman uncle seekers...senang cter...uncle seekers ..(SEEK THE TRUTH)KEHKEHKEH

SIMPANG LIMA BATU PAHAT,  June 28, 2012 at 5:05 PM  

TAK SANGGUP WA NAK MENGGAKU YG DIRI WA NI BERSULTANKAN SULTAN JOHOR WALAU PUN URI WA DITANAM KAT TANAH JOHOR.

LU SANGGUP LAGI BROOO???? KALAU PERANGAI SULTAN WA MACAM SULTAN KELANTAN, WA SANGGUP MENGAKU SEDARA LAGI HEHEHEHE

-w_0_w-,  June 28, 2012 at 5:05 PM  

sudah-sudah ler tu. xyah nak backup sgt. kalu dah buruk gitu rupenye, nak defend pun wat malu je. seolah2 ko defend sebab status pangkat dia. tp camne plak ngan akhlak? perangai? kepatuhan haram halal? takkan tutup sebelah mata pasal dia tu SULTAN!

Anonymous,  June 28, 2012 at 6:14 PM  

Hallo Brader...! Gua ada Satu Jawapan
yang Lu cari...!! Yg Pertama , Uncle Seekers kata, Sultan Johor skrg ni.. sebenarnya Keturunan Temenggong jee..
Yg Kedua , Uncle Seekers kata, Sepatutnya Keturunan Dialah yg Patut jadi Sultan Johor...!! Tu yg Dia marah sangat tuu.., Yg Ketiga, Uncle Seekers kata, Buku yg Bapak Dia Tulis
akan keluar x lama lagi..,BUKAN SETAN
LAH SYAITAN...,SULTAN..!! yg akan mendedahkan Semua Rahsia ini....!!!

Anonymous,  June 28, 2012 at 6:33 PM  

Ape pekdah nk backup sultan nih?sultan bukan untuk disembah.bodoh.ni la melayu bodoh sikit2 salahkan umno.

Anonymous,  June 28, 2012 at 8:25 PM  

hehe..hai johor born :)
awal2 lg lu dh langgar wasiat saidina ali yg no 1 tu.
dosa besar tau takut ngan sultan yg zalim.

Anonymous,  June 28, 2012 at 9:40 PM  

hidup uncle seeker...

Anonymous,  June 28, 2012 at 11:32 PM  

Gua pn naik malu bro nak ngaku johorean. Sib baik awal2 gua dah blah dari johor.gua dah lama x ngaku gua anak jati johor. Gi sana tuk ngundi je. Bley ke gitu.ooooo bulan, harap2 pas nie mengambanglah slalu kat johor nie.

Johor Born June 28, 2012 at 11:39 PM  

kepada, 2 anon yang gua delete sory bro lu kalu nak melucah pegi tempat lain blog gua bukan blog umno suka lucah,

Pemerhati BERSIH 3.0,  June 29, 2012 at 11:43 AM  

pendekar johor ptuih......khakkksssss ptuih..hahahaha..yg kat johor tuh, sultan ka syaitonnnnn...hahahaha..menjual pasir ke singapura....menjual pulau batu putih ke singapura...hahahaha...bajingan betol..

Anonymous,  June 29, 2012 at 11:27 PM  

apa la bro lu punya sultan.. no plat plastik pon nak beli smpai 500k.. pastu dah kantoi letak kat proton neo lak.. wakakakaka.. lawak tol.. Uncleseekers kasi bongkar..

arizWan Mior Abd Mansor July 1, 2012 at 1:22 AM  

bagus punya kerja uncle seekers... Teruskan lebih zalim dari pemimpin yg zalim.. Kpd tuan blog, rentikanlah hormat sama lu punya sultan kalau akhlak tak seminyak dgn rakyat jelata, tak der maknenye..

paras July 2, 2012 at 3:20 PM  

kah.. kah.. kah.. kan dah kena bogel!!! mana2 sultan kalau nak terus berkuasa.. ikut lar mcm SULTAN MUHAMMAD V.. klu tak lu semua masuk muzium lar jawabnya..

Anonymous,  July 2, 2012 at 5:17 PM  

Sultan dan keturunan apa kejadahnya kalau buat bisnes - pintas peluang untuk rakyat, suka hati pukul/bunuh rakyat, buncitkan perut anak dara rakyat, rogol rakyat, rasuah rakyat - bla bla bla...banyak lagi, tak tau nak cakap!

Anonymous,  July 2, 2012 at 10:12 PM  

korang2 rasa,apsal johor kene bnjir/musibah?lu pikir sndiri..silap hari bulan johor kene telan..

Anonymous,  July 3, 2012 at 12:27 AM  

korang yg sibuk2 bodoh,xtau brape bnyk sultan johor dah tolong majukan johor dan kturunannya mmang dah lama kaya dr seblum bapak moyang korang lahir..jgn ko trikut2 plk ikan sucker al-kohol(uncleseeker=abdullah al-atas)punya hasutan dan cerita bohong psl dia tu baruah kpd kamal ikan.baru2 ni aku dngr ikan al-kohol ni punya sepupu suntut adik iparnya sndiri bini org plk tu,tkut kantoi suntut kat mlsia,dia suntut kat jakarta.status dahla bini org...akhirnya cerai berai org tu...itu la tokak kluarga ikan sucker (abdullah al-atas).aku nak bgtau korang semua.ni baru sikit jer...ada lg...dan lg banyak yg korang bodoh2 ni xtau.nasihat aku kat sni jgnla jd manusia hipokrit dan xbole tngk org lain lbih drp kita.cari la visi sndri utk kjyaan masing2 hahahha...

Anonymous,  July 6, 2012 at 5:25 AM  

Bangang..klw uncleseekers tipu npe ade bukti bodoh..ko pnye bodo lg extra dpd bapak ko.

Anonymous,  July 6, 2012 at 7:25 PM  

gua anak jati johor...gua sayang Sultan gua.

Maya Gabriella July 12, 2012 at 2:17 AM  

Raja adil raja di sembah,Raja zalim raja di sanggah.go head uncle,berani kerana benar,takut kerana salah.Syabas Uncleseekers...

John Doe,  July 12, 2012 at 12:43 PM  

Kau bagi kasih sayang kau tu kat mak kau lagi bagus la... Bukan sultan haprak tu yang permudahkan kau masuk syurga...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP