Powered by Blogger.

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


pm 1malaysia

Followers

Wednesday, July 11

Ada ke jantan dalam umno?


 Rakyat perlu berani menegur mana-mana pemimpin yang didapati melakukan perkara tidak betul sehingga boleh memudaratkan pentadbiran negara.
Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad berkata, tindakan itu wajar supaya pemimpin terbabit sedar bahawa apa yang dilakukannya adalah salah.
Menurutnya, ada di kalangan pemimpin terlalu leka dibuai puji-pujian sehingga pemikiran mereka menjadi rosak.
"Kita kena tegur pemimpin kalau dia buat perkara tidak betul, marah dia.
"Tapi saya tengok kalau pemimpin itu buat tidak betul, dalam ucapannya semua bangun tepuk tangan.
"Jadi pemimpin pun naik seronok, kembang (bangga). Bila orang puji sangat, pemikiran dia pun rosak sikit," katanya.

Orang tua ni memang dah cukup nyanyuk la, dalam umno ni mana boleh tegur pemimpin kalau lu buat konfirm lu bakal kena tendang beb. Ada ke sekor ahli umno berani tegur najib. Ada ke anak jantan dalam umno ni.

Kan dah jadi budaya umno, angguk-angguk,  geleng-geleng, tunduk-tunduk, ikut telunjuk, nanti tak pasal lak najib tempelak bukan budaya Malaysia. macam kes debat aritu. lu orang pernah ke pergi ceramah umno, dari mula sampai habis tah berape kali tepuk walaupun tak sehebat mana cerita yang disampaikan, demi membodek tepuk juga la.

Satu lagi budaya umno ni pantang ada pemimpin sebut sesuatu isu, berebut-rebut balaci dalam umno sambut, pastu tambah asam garam sikit bagi sedap, fitnah ke tak belakang kira janji hati bos perlu dipuaskan, memang patut la mahathir pemimpin pemikirannya rosak, banyak sangat kaki ampu dalam umno.

Kaki ampu ni pulak bukannya waras sangat, ada yang cuma baca kat akhbar je da sebuk buat demo, buat repot polis, last sekali kantoi dalam mahkamah. Apa barang beb. Yang balaci dari penang pulak ntah apa2 diorang buat, memang tujuannya untuk mengampu tapi rupanya merapu jadikan orang bertambah jauh dan menyampah.

Lu tengok je la kes mamak hantar taik kepada guan eng, idea bodoh siapa pulak la tu, orang tengok pun naik geli tengok orang bodoh usung taik kehulu kehilir, baik orang nak sokong makin jauh orang lari, yang berakal mesti berfikir ini ke budaya melayu, atau budaya mamak.

Semakin lama orang melayu diperbodohkan semakin ramai rupanya yang sedar, itu la yang mahathir cakap, pemimpin pemikiran dah rosak. Mahathir nampak benda ni cuma dia sorang je agaknya yang sedar dengan tahap mengampu dalam umno ni dah sampai tahap kritikal.

Gua berani cabar la orang umno ada berani ke tegur rosmak atau naji atau wak din pagoh, mampus kecut semua. Berani ke lu tegur pemimpin lu yang tegok arak, yang rogol amah, yang rogol budak bawah umur, yang cabul pramugari. Berani ke lu tegur pemimpin lu yang kaki rasuah, yang kaki betina, yang songlap duit lembu, yang makan komisen.

Akhirnya gua nak tanya ada ke jantan dalam umno ni???????

Read more...

jika benar pelaku sudah meninggal dunia



Dalam sibuk orang mengamuk kebanyakan blogger bercerita pasal peristiwa ni. Gua malas nak komen sangat, kalau ikut pembacaan gua pada blog dia ni, nampak macam celaru je pemikiran dia, tapi tak tahu la, satu je persepsi gua bila buka blog dia ni gua terus terpandang lelaki tanpa baju, menampakkan lubang pusat jadi secara automatik gua tolak pendapat dan tulisan mamat ni, pada benda asas pun fail nak gebang cerita lebih besar. tapi tak tahu la, hanya Allah maha mengetahui, tanggunjawab gua sekadar mendoakan agar jika benar pelaku sudah meninggal dunia, moga rohnya dicucuri rahmat. Kenapa pulak hati gua macam tak percaya je mamat ni dah meninggal, sebab jalan cerita ni hampir sama je macam drama sebelum ni. tak pe la gua tinggalkan dulu cerita ni.

Gua sebenarnya nak menulis pasal PM1M. Bila gua jumpa gambar kat atas ni, gua respek kat siapa yang mula buat gambar ni, betul punya sensatif dia pasal ketakutan Najib. memang banyak yang Najib takutkan tapi gua amat setuju dengan pencipta gambar ni, ini merupakan ketakutan aula bagi Najib.

Gua tengok senarai tu gua paling tetarik kepada senarai 4 dan 5, dua senarai atas dah banyak rakan bloger ulas, sejak beberape bulan ni Najib bukan main menyerang pakatan, banyak benda la yang dilontarkan tapi ye la pengecut katakan lu boleh cakap apapun sebab tiada orang yang menjawab pada masa yang sama, cuba kalau bedebat gua rasa muka najib bukan je ketat macam muka chua sex lek, malah gua rasa la mahu hilang darah kat muka si ajib gor ni.





Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP