Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Monday, October 10

Wak Din Pagoh mana yang betul ni

Hari ini tiada berita menarik yang dapat gua kongsikan, cuma berita demo yang dilakukan puak2 bangang yang marah kepada LGE, tu pun berlaku di kawasan Segamat dan gua pun malas nak ambil pot sebab puak ni da ketingalan zaman, LGE da melawat tangkak baru nak sibuk buat demo, demo yang dibuat pulak tu berasaskan laporan utusetan malaysia, yang memang terkenal sebagai paper fitnah aula, kalau dalam alam siber lebih kurang jijiknya dengan papagomo la. Tanpa membuat kajian dan mempunyai bukti LGE berkata memburukkan Johor, kutu2 berahak ni sibuk mengadakan demo, dan entah macam mana pulak tiba2 Nama Sultan gua boleh terbabit, puak2 ni sebenarnya merupakan penderhaka kerana melanggar titah sultan supaya tidak bercakap bagi pihak baginda.

Ok la gua malas nak tulis panjang cerita kutu2 piang ni, sebab nampak sangat bangang nya, buat malu orang Johor je, da tak pasal2 satu Malaysia tahu ada ujud manusia2 bangang kat Johor ni, dan Gua pun tak nak la nama Sultan gua terpalit dengan insiden ni. Gua selama ini mengagumi kepintaran Sultan2 gua yang berjaya mengelakkan Johor dari dijajah sehingga la di NAUNGI pada akhir abad ke 18.

Gua suka perkataan di NAUNGI yang digunakan oleh prof Kang Kong Kim sebab dia ahli akedemik dan sejarahwan ulong, berbanding dengan perkataan di JAJAH yang disebut kan oleh Wak Din Pagoh sebab siapa la Wak Din ni, bukan ahli akedemik dan bukan juga sejarahwan cuma manusia yang hanya pandai dalam bidang putar belit sehingga Johor Baharu hampir pupus di beli oleh orang2 singapore. naungi

Kata2 Wak Din ni kadang2 membingungkan otak gua, ok la katala betul Johor ni dijajah British dan merdeka pada tahun 1957, jadi sebelum tarikh 1957 ini bermakna siapa yang bekerja dengan kerajaan adalah pegawai british. jadi siapa yang menentang pegawai british ni tak boleh la dianggap penganas. Tapi menurut Wak Din pula siapa yang menentang british pada masa itu adalah penganas. tu sebab otak gua bingung, mana yang betul ni.jajah

Jadi kesimpulannya pada gua la Wak Din ni kencing bahawa Johor dijajah, sebab tu gua suka pada kata2 prof Kang kung Kim, Johor ni di NAUNGI, baru logik sikit siapa yang menentang pegawai kerajaan masa tu ada la penganas, sebab Johor tak pernah dijajah. Johor cuma di NAUNGI, jadi sejarah kena diperbetulkan,


0 comments:

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP