Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Monday, October 10

BN betul2 terdesak

Salam,

Malam ni 8/10/11, ada majlis meraikan bakal jemaah haji di kg separap. majlis yang sepatutnya elok, bertukar menjadi majlis ceramah politik oleh anggota BTN dari UTHM. Cukup keras menipu orang kampung dengan mengatakan bahawa PR bahlol, tak reti jadi kerajaan. Habis orang kampung kena tipu dengan cerita budget, kena tipu bahawa kelantan mundur, kena tipu kononnya PR akan mengambil duit kerajaan dan dibahagi-bahagikan. Bodoh punya ketua kampung dgn JKKK. Dah lah korang bodoh, ko jadi agen pulak menipu orang kg. Apa yang ko dapat dgn menipu org kg? Dapat dosa ada la.

 Dari : Metaphysics

Gua Tertarik dengan cerita n komen sahabat gua ni da lama gua tak jumpa dia dan dia ni katanya da cukup meluat dengan tektik kotor UTHM yang da mula jadi sarang kaki ampu dan agen BN. sekarang ni BN betul-betul dah terdesak mengunakan apa sahaja cara, samada di kampung atau mana tempat asal dapat jadikan platform diorang gunakan, nak harap rakyat datang untuk ceramah politik diorang ayam, kambing je yang akan datang.

 Jadi nak memudahkan cara, jemput orang untuk majlis macam diatas majlis meraikan orang nak pergi haji diorang gunakan sebagai tempat melalak menabur fitnah keatas pakatan, bagi kutu yang dungu terima bulat2 apa yang diorang cakap, bagi yang berfikir alhamdullilah la, yang kelakarnya fitnah yang diorang jaja kat kampung adalah kalau Pakatan menang habis duit rakyat kena sapu bahagi2kan. Bagi yang befikir bagus la dibahagi2kan dapat juga rakyat merasa kan selama ni duit rakyat kan difaraid antara penyamun2 BN.

Kalau gua tengok dari gerak kerja BN sekarang ni gua rasa macam dah dekat je nak pilihan raya. lepas ni gua pasti BN akan lebih aggrasif menghentam Pakatan dengan fitnah dan isu2 rekaan mereka, Jadi pakatan jangan pulak dah rasa selesa tak bergerak lagi. masa belum terlambat, jangan da dekat dengan pilihanraya baru nak menyebuk lak, bangun la weeeiii jangan tidur je 

Sekarang ni BN tengah buat perang pusing sikologi, apa yang diorang buat, diaorang kata orang lain buat, kat tv sekarang sibuk tayang iklan 13mei, kalau lihat dari iklan tu seolah2 tuduh pakatan punca ketegangan kaum dan sekarang ni pakatan memainkan isu kaum, makcik dan pakcik tok2 kat kat kampung apa lagi komen la, macam2, ... 

 

0 comments:

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP