Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Friday, May 11

Panas hati

Malam tadi gua ngeteh dengan member yang dah lama tak jumpa bro tom ngan cikgu byak la isu semasa yang dibualkan, dua-dua member ni pulak orang pakatan jadi adalah input baru yang gua dapat tentang keadaan politik di Batu pahat. calon-calon Bn sekarang tengah sibuk melobi untuk mendapatkan tempat, seperti biasa budaya cantas mencantas tengah subur dalam BN, sekor-sekor berebut nak jadi calon beb, yela lubuk emas tu beb. dapat jadi calon je macam dapat tanh lombong emas beb, kekayaan negara da macam bapak diorang punya harta.

Gua tengok la bila jadi wakil rakyat ni bukan main lagi,bertambah kaya diorang ni. lantak la diorang nak bergaduh ke nak berebut ke, nak tergolek ke yang penting bukan calon pakatan, kalau calon pakatan gua dapat tahu, kita ramai-ramai makihamun diorang.

Masa gua nak balik gua bayar minum untuk gua 3 orang terkejut gua beb, air kosong je restorant coffe king ni charge Rm0.70, untuk 3 gelas air teh n kopi campur 1 air kosong coffee king ni charge Rm11. satu cawan dia charge Rm3.20. macam sial wa cakap lu kat Batu pahat bandar kecil macam ni pun puak kapatalis sialan ni bukan main senang nak kaut untung. Gua pakat dengan member gua tu lepas ni kalau ngajak ngeteh kita orang  tak pegi Coffee King ni lagi. Gua nak ajak orang batu Pahat boikot restoran ni, panas hati beb. Pada gua la kalau nak untung pun jangan la melampau sangat.

 Semalam pun gua dapat cerita dari bro tom ni, ketua keadilan cabang Batu pahat kena angkut dengan anjing Bn tengah malam, dari Bp kena angkat pergi ke Kuala Lumpur, tiba sana amik statment sikit pasal bersih pastu dilepaskan balik, malam tadi dia tengah tunggu member ni balik la tu, sambil ngeteh ngan gua. Ni la budaya umno budaya haramjadah menakut-nakut kan orang. Gua jarang guna perkataan haramjadah ni pasal kalau di Johor maksud haramjadah ni memang dah teruk gila beb, tapi gua sebagai rakyat yang setia pada PM gua belajar dari dia la ni, gua kan sopan kahkahkah, mentor gua ajar cam tu gua kena ikut beb. kahkahkah

Gua pada mula nya nak cerita pasal perkosa meroyan kat komtar semalam tapi pasal dah terjumpa member ni gua masukkan sikit cerita gua ngeteh nanti dalam en3 lain gua cerita

4 comments:

azamani May 11, 2012 at 8:48 AM  

gua nk citer gak pasal panas kat johor..lu kira ok gak makan kat kopitiam broo...
2/3 tahun lepas wa balik kota tinggi singgah simpang mawai sebab lapo..niat nak beli pisang goreng...
wa mintak 2 hingget kat awek tu..pas awek tu bungkuskan wa pon masukla dlm keta...tengok2 pisang tu ada 8 keping (maknanya rm1=4)...tapi pisangtu dah diPOTONG 2 dan diBELAH lagi....

azamani May 11, 2012 at 8:50 AM  

maknanya sebjik pisang harganya sehinggit,,,sampai skan aku x beli lagi kat warungtu(malah x pandang pon)..hampehh

Johor Born May 11, 2012 at 8:59 AM  

Bro azmani yang mahal tu bukan pisang tu bro tapi awek yang jual pisang tu, lu kenyit mata tak kat awek tu, tu sebab lu kena bayar lebih kahkahkah

tom01,  May 14, 2012 at 6:39 AM  

pembetulan bro.. timbalan ketua cabang bukan ketua..

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP