Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Sunday, May 6

Disini umno lahir, disini juga kubur Umno

Selama ni gua tengok di Johor pakatan menang sorak dalam kumpulan sendiri, banyak program hanya syok sendiri untuk pakatan sendiri, Pengundi karat umno tidak mendapat maklumat secukupnya untuk berfikir, atau membuka minda mereka. Orang Johor begitu selesa hidup dibawah air liur basi pemimpinnya, begitu setia membabi buta. Orang rampas pulau batu putih angguk je ambil la, orang ambil tanah tanjung pagar pun tunduk menikus macam manusia tak de maruah bacul, ambil la, Najib cakap untung. macam burung belatuk ye ye ye untung.

Rembat tanah rezab melayu dari 3juta ekar tinggal 1juta ekar je pun, ambil la, si bangsat di atas kata untuk pembangunan, ye ye ye pembangunan. Jual hartanah kepada orang singapura pun tak pe meriah sikit, negeri johor akan maju, yang senang nanti orang johor juga, orang singapura banyak duit boleh bebelanja lebih kat Johor, orang johor dapat manafaat. Kepala bapak diorang!!! yang makin kaya tu kapatalis bangsat la bongok

 Sekarang baru padan muka anak Johor nak beli rumah pun macam nak kojol mahal gila, orang singapura yang banyak beli, bagi yang kaya ok la jugak bagi yang kerja kilang, kaki tangan kerajaan peringkat rendah sampai tua la nak beli rumah tak mampu2. duduk bawah jambatan agaknya satu masa nanti.

Kalau pergi Johor sewa rumah mak datuk punya la mahal dah macam duk Kuala lumpur, kalau nak sewa rumah di pasir gudang lagi la, mahu ikat perut hari2 nak cukupkan bayar sewa.

Itu baru cerita pasal rumah, belum cerita pasal harga makanan, kalau lu ada duit Rm10 lu baik fikir dua tiga kali nak masuk warong atau restoran, pilih makanan betul-betul kalau tak alamat lu basuh pinggan la. Ini la pembangunan yang orang Johor dapat hasil jadi burung belatuk.

Tapi sekarang orang Johor dah mula bangun dari mimpi, dah semakin ramai yang cerdik, tu pun bila nak makan susah nak hidup pun susah. Gua penuh yakin jika Pakatan lebih serius dalam memberi penerangan kepada rakyat Johor, tak mustahil Johor akan menjadi kubur kepada Umno, disini Umno lahir disini juga Umno bakal berkubur.


Hari ni telah terbukti perhimpunan Tanah Rakyat menjadi titik tolak kebangkitan rakyat, media Anjing-anjing umno boleh menipu rakyat kata yang hadir cuma 300 orang sahaja. lu nilaikan la sendiri bila selesai tonton Video diatas

0 comments:

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP