Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Saturday, May 5

ustazah biol

Dan bacakanlah kepada mereka (wahai Muhammad), khabar berita seorang yang kami beri kepadanya (pengetahuan mengenai) ayat-ayat (Kitab) Kami. kemudian ia menjadikan dirinya terkeluar dari mematuhinya, lalu ia diikuti oleh Syaitan (dengan godaannya), maka menjadilah dari orang-orang yang sesat. Dan kalau Kami kehendaki nescaya Kami tinggikan pangkatnya dengan (sebab mengamalkan) ayat-ayat itu. Tetapi ia bermati-mati cenderung kepada dunia dan menurut hawa nafsunya; maka bandingannya adalah seperti ANJING, jika engkau menghalaunya: ia menghulurkan lidahnya termengah-mengah, dan jika engkau membiarkannya: ia juga menghulurkan lidahnya termengah-mengah. Demikianlah bandingan orang-orang yang mendustakan ayat-ayat Kami. Maka ceritakanlah kisah-kisah itu supaya mereka berfikir. - Al-A'raaf


Ketiga, pakatan pembangkang tidak mampu menjawab dan menangani pelbagai skandal yang dihadapi pemimpin mereka. Pelbagai pihak, termasuk penyokong pembangkang sendiri, menuntut jawapan kepada hubungan Anwar dan isteri Azmin, Shamsidar serta orientasi seks Anwar. Juga pembelian dan pemilikan saham jutaan ringgit oleh Azmin, kes khalwat Ustaz Badrolamin Baharon dan satu lagi kes seks dalam tandas membabitkan seorang pemimpin tinggi PKR, Mohamed Sabu dengan isteri kawannya, (kenyataan dari mulut longkang ustazah biol)


Sedap beno si minah gila ni mengiakan fitnah, tiada satu pun tuduhan dia yang terbukti, tapi denga rela dia meraikan fitnah, apa dah jadi pada betina biol ni, semakin lama semakin jauh dia dari apa yang dia pelajari. Apakah dengan masuk umno secara langsung dia menjadi kebal dari api neraka dan terus mendapat lesen untuk memfitnah orang.



3 comments:

Anonymous,  May 5, 2012 at 1:44 PM  

Assalam
Ramai mengaku bijak pandai agama tetapi tak mahu memahami dan menlaksanakan arahan Allah dalam ayat berikut:
An Nur ayat 10 hingga 14 - melarang membuat fitnah dan sebarkan perkara yang mengaibkan orang lain
AlFurqan - ayat 63 hingga 74. Ciri hamba Allah.

Fikir fikirkan lah sendiri

Hati Muda May 5, 2012 at 8:01 PM  

mashi tah apa apa.. kihkihkih!

mosabit May 5, 2012 at 8:24 PM  

maSHITah....memang kena bebeno namanyer tuuu..

tolong sikit aeee...
aku bukan fitnah dia....
memang nama tu ..
emak bapak dia yg bagiii....
emak bapak dia yg bagiii....
emak bapak dia yg bagiii....

maSHITah.....kah kah kah kah kah kah ...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP