Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Thursday, December 15

SiBahlol


 Rakaman Sembang Rakyat mengenai hudud di Kelantan yang dipaparkan di laman video sosial Youtube sejak beberapa hari lalu perlu dihentikan serta-merta kerana jelas ia mempersendakan hukum Allah SWT.
Pengerusi Jawatankuasa Kerja, Himpunan Ulama Muda Malaysia (Ilmu), Fathul Bari Mat Jahaya berkata, sekiranya rakaman itu dibiarkan hukum hudud yang terkandung di dalam al-Quran akan menjadi bahan cercaan dan kutukan sedangkan hukuman tersebut adalah ciptaan Allah.
Lebih malang lagi, katanya, pelakon-pelakon dalam rakaman itu adalah di kalangan mereka yang tidak ada ilmu berkaitan hingga menyebabkan isi perbincangan bertentangan dengan syarak.

Kantoi sudah, Ulama umno pun dah bengang dengan Sembang rakyat.

Seperti gua katakan dalam en3 gua sebelum ni Anjing mana yang sedap2 buat drama ni, takkan la sibahlol pelakon babi yang melakonkan watak dalam sembang rakyat tu nak buta2 belakon, kalau tak dibayar maskan babi2 ni sanggup belakon mesti ada sponser. 

Siapa sebenarnya yang sponser segmen ni, tak kan chua soi lek, dia belakon blu boleh la, belakon jadi pak lebai bahlol mana dia tahu, nak cakap maha tet sponser ada lojik juga tapi dia pelakon air mata. tka mungkin la dia. Gua dengar cerita taukeh lembu oppp tailong long lembu yang sponser. ha yang ni lojik sebab takan la tailong yang lbagi duit sampai RM250juta pada toukeh lembu tak dapat apa2 kamsen, bak dailog pilem p romli, tuan penasihat 25%.

Sebelum ni banyak en3 da mengutuk sembang rakyat ni tapi bil ulamak umno sendiri dah mula bercakap pasal kebahlolan pelakon yang cetek ilmu agama ni, gua nak kata apa lagi. Cuma gua agak kesian je la kat family pelakon ni bagi makan anak bini, mak bapak, atau siapa sahaja duit hasil menhina agama sendiri. 

2 comments:

MOH KEMBARA December 15, 2011 at 6:40 PM  

Salam Yob, teman idok sanggup tengok program tu kalau pun ada dlm Youtube, sbb nanti berasap kepala. Sapa 'artis' yg 'intelektual' tu?

Johor Born December 15, 2011 at 8:09 PM  

wasalam yong,pelakonnya teman tak perasan pulak, tak popular langsung, cuma pelakon melayu nya aje, macam teman pernah tengok dalam drama. yang teman sedih tengok dah tua2 tk reti2 nak pakai tudung,pulak tu sembang pasal hudud, bercakap macam ustazah mabuk. Baik yong tak yah tengok buat sakit hati macam nak tampar sekor2

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP