Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Saturday, December 24

Raja toyol dah kena beb raja lembu bila pulak

Kah kah kah raja toyol kantol sudah, menangis la lu kat dlm jaring besi, sedap beb, dulu lu sakau harta rakyat, buat macam harta sendiri, sekarang lu rasa beb jadi kambing hitam, apa lagi beb dendam mesti dibalas, dedahkan la cerita yang lu cakap lu simpan sebelum ni,


Bekas Menteri Besar Selangor, Dr Mohamad Khir Toyo, dipenjara setahun selepas didapati bersalah terhadap pertuduhan menerima barangan berharga tanpa balasan Mahkamah Tinggi di sini, pagi ini.

Hakim Datuk Mohtarudin Baki turut memutuskan perlucutan hak tertuduh terhadap dua lot tanah dan rumah berkenaan dan diserah kepada Kerajaan Malaysia.
Beliau membuat keputusan itu di akhir kes pembelaan, selepas menimbangkan semua keterangan bukti dan hujah pendakwaan dan pembelaan.

Mana boleh lu seorang je jadi kambing, orang lain senang2 metahkedarah lu lak duk dalam jaring besi kena simpan, ini tak adil beb, tarik la kawan2 lu, yang kaki rembat duit rakyat tu, bogelkan satu persatu beb. lu kena gelar penjenayah mana nak letak muka beb,

Kutu2 lain pulak dipandang mulia sedangkan diorang pun penyamun macam lu juga, cepat beb, tak kan lu sangup duk sorang2 makan nasi kawah, lu mana biasa beb, lu kan dah biasa hidup mewah, meleleh air liur tengok penyamun lain sedap2 kumpul harta.

Lu nak harap laki ijat jadi roommate lu pun belum tentu beb, sprm pun baru je nak siasat, makan masa tu, tu pun kalau sangkut, tapi tengok juga skrip yang produser lu buat ending kedalam ke atau bebas macam razak baginda.

1 comments:

rakab,  December 24, 2011 at 2:23 PM  

hahahahaaaaaa....

Kecewanyaaaaa jebon...
Khir Toyo dah sangkut patut kau kenalah bersyukur sebab polis, sprm dan mahkamah adiiiiiiiill...!!

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP