Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Saturday, December 3

bila si tua berkata

"Saya sokong Najib, beliau adalah yang terbaik, beliau layak diberi peluang," kata Dr Mahathir pada sidang akhbar di sini.

Negarawan yang berumur 86 tahun itu berada di sini untuk menghadiri sidang kemuncak tahunan pemimpin Hindustan Times di mana beliau menyampaikan ucaptama.

kah kah kah Orang tua ni dah nyanyuk ke apa, Najib yang terbaik macam mimpi je gua, biar betul beb, kalau la najib yang terbaik memang betul la kata dia Umno memang dah tak de pemimpin yang berpengalaman dan berwibawa, bermakna Umno bakal pupus.

Lawak ngeri bagi yang menyokong umno, najib terbaik beb, izinkan gua guling2 gelak kah kah kah kah. Jeri, Najib terbaik beb. (Jeri ni sahabat baik gua tapi penyokong tegar umno, tu pilihan dia nak wat cam ne).Gua paling tak percaya dengan kata2 situa ni, dari dulu macam tu je la kata2 dia, sebelum ni kata pak tidollah adalah calon terbaik beliau tapi bila pak tidollah lepaskan Anwar bukan main ngamuk lagi mamat ni dan akhirnya keluar parti jadi musuh aula parti, dari kata2 beliau masa tu rakyat mula sedar busuknya umno sampai ke usus.

Bila gua baca je beliau memberi ucaptama di sidang kemuncak pemimpin Hindustan Times kepala gua terus berfikiran degil, macam sirih pulang ke ganggang, macam keli pulang ke lubuk. Shahrizat n sekutu sengangkatan dengannya tak gi ke? tak baik tau.

Agak2 berahim kataki dapat jadi calon tak? cek det jangan lupa bantu nanti


0 comments:

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP