Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Saturday, December 3

Pemimpin negara disaran mencontohi sifat kepimpinan Perdana Menteri Malaysia kedua, Allahyarham Tun Abdul Razak Hussein yang sentiasa mengutamakan kepentingan negara lebih daripada diri sendiri.

Wakil Selangor, Datuk Zainal Abidin Sakom berkata Tun Razak yang juga bapa Perdana Menteri sekarang, Datuk Seri Najib ketika zaman pentadbirannya sanggup menahan sakit daripada pengetahuan orang ramai, termasuk keluarga terdekat demi negara.

Itu tun Razak beb bukan anaknya Hj najib, jauh panggang dari api, macam bumi dengan langit, jauh mahathir dengan anwar (kalau dekat takut kena luku kepala orang tua tu). sanggup ke najib naik basikal masuk kampung, sanggup ke najib naik sampan pancung pergi ke pedalaman.
Adakah istri tun razak suka2 perhabis duit rakyat. tu sebab gua cakap langsung tak sama. Kalau la najib ni berperangai hampir sama dengan bapak nya gua tak kan segan2 nak berpemimpinkannya. tapi lu nilai la sendiri.

0 comments:

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP